Από ποιες εθνικότητες αποτελείται ο στρατός της UNFICYP

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δυναμική 883 στρατιωτικού και 67 αστυνομικού προσωπικού διαθέτει η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) εκ των οποίων οι 73 είναι γυναίκες, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε για το 2016.

Ποια είναι όμως τα κράτη που συμμετέχουν με υπηκόους τους στην συγκρότηση της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα της έκθεσης, το στρατιωτικό προσωπικό της UNFICYP, αποτελείται από 276 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, 275 από την Αργεντινή, 169 Σλοβάκους, 77 Ούγγρους, 47 Σέρβους, 14 Χιλιανούς, 14 Παραγουανούς, 4 Αυστριακούς, 2 άτομα από το Μπακλαντές (εκ των οποίων ο ένας είναι ο νέος Διοικητής της Δύναμης Μοχάμεντ Χουμαγιούν Καμπίρ), 2 Ουκρανούς και έναν Καναδό.

Όσον αφορά στην αστυνομική δύναμη, αυτή αποτελείται από 12 Ιρλανδούς, 8 Ουκρανούς, 7 Αυστραλούς, 6 Κινέζους, 5 Σλοβάκους, 5 από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, 5 Ινδούς, 4 από το Μαυροβούνιο, 4 Ρουμάνους, 3 Ρώσους, 2 Βούλγαρους, 2 Ιταλούς, 2 Λιθουανούς και 2 Σέρβους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η UNFICYP είναι μια από τις μακροβιότερες ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ. Στην Κύπρο, η Δύναμη συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια παρουσίας στο νησί.

Έχοντας αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, οι κυανόκρανοι έχουν μέχρι και σήμερα, μετά πλέον και τα τραγικά γεγονότα του 1974 -οπότε και οι όροι εντολής της Δύναμης επεκτάθηκαν- την ευθύνη για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, καθώς και για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εκεί όπου χρειάζεται, όπως στην περίπτωση των εγκλωβισμένων.
Με το υπ’ αριθμόν 186 ψήφισμά του, που υιοθετήθηκε ομόφωνα στις 4 Μάρτιου 1964, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, πρότεινε τη δημιουργία, με τη συναίνεση της Κυβέρνησης της Κύπρου, μιας ειρηνευτικής Δύναμης για διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί και για πρόληψη επανάληψης των συγκρούσεων, και προκειμένου αυτή η Δύναμη να συμβάλει στη διατήρηση και αποκατάσταση του νόμου και της τάξης και σε επάνοδο στις συνθήκες ομαλότητας.

www.sigmalive.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα