Από αυτοσχέδιο drone, έξι Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο ρωσικό αρχηγείο της Σεβαστούπολης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Από την επίθεση αυτοσχέδιου drone στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, τραυματίστηκαν έξι άτομα. Δύο άνθρωποι είναι σε κατάσταση μέτριας σοβαρότητας, οι υπόλοιποι έχουν ελαφρά τραύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβόζαεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 6:02 π.μ. της 31ης Ιουλίου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση αυτοσχέδιου drone με εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής απόδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση στο αρχηγείο του στόλου, όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη ακυρώθηκαν. Ζητήθηκε από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους αν είναι δυνατόν.

«Αυτή είναι η μόνη σωστή τακτική τώρα – η διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Όλα είναι υπό έλεγχο. Όλες οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου είναι κινητοποιημένες», είπε ο περιφερειάρχης.

Ο Μιχαήλ Ραζβόζαεφ σημείωσε ότι αν και είναι δύσκολο να προβλεφθούν τέτοιες επιθέσεις, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν σε επιφυλακή.

«Πριν την Ημέρα του Στόλου, καταλάβαμε ότι οι σύντροφοι από το UkroReich θα ήθελαν να χαλάσουν τις διακοπές μας», είπε ο Ραζβόζαεφ.

Εκτοξεύθηκε από τη Σεβαστούπολη;

Το αυτοσχέδιο drone που χτύπησε το αρχηγείο του στόλου στη Σεβαστούπολη θα μπορούσε να είχε εκτοξευθεί από τη Σεβαστούπολη. Αυτό, συγκεκριμένα, αναφέρει ο δημοσιογράφος Ρούσλαν Οστάσκο στο κανάλι του στο Telegram. Την ίδια πληροφορία εξέφρασε και η γερουσιαστής από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη.

Η Κοβιτίδη θεωρεί το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια.

«Η επίθεση, φυσικά, δεν έγινε από έξω, αλλά από το έδαφος της Σεβαστούπολης. Οι επιχειρησιακές εργασίες έρευνας βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη για να βρεθούν οι οργανωτές αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, μέχρι το βράδυ θα βρεθούν », αναφέρει το RIA Novosti  , σύμφωνα με την γερουσιαστή.

Με τη σειρά του, ο γερουσιαστής από τη Σεβαστούπολη, μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Κόλμπιν, χαρακτήρισε την πρωινή επίθεση στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «κακή και ποταπή» και εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι οι δράστες θα ταυτοποιηθούν και θα τιμωρηθούν.

Ο Σεργκέι Κόλμπιν σημείωσε ότι παρά το περιστατικό και την ακύρωση πολλών εκδηλώσεων για λόγους ασφαλείας, η Ημέρα του Ναυτικού δεν μπορεί να διαγραφεί από τις καρδιές των κατοίκων της Σεβαστούπολης.

«Αυτές είναι οι διακοπές μας, γιατί οι κάτοικοι και ο στόλος είναι ενωμένοι!» συνόψισε ο εκπρόσωπος της Σεβαστούπολης στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

sevastopol.su

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα