Απο το Τανζιμάτ στις Γενοκτονίες. Η τελευταίας φάση της Οθωμαινκής Αυτοκρατορίας και οι Νεότουρκοι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Την Τετάρτη, 12 Μαϊου, στις 21:15, στην εκπομπή ‘’Αλγοριθμίες’’ της διαδικτυακής τηλεόρασης Ανιχνεύσεις https://www.anixneuseis.gr/ συζητάμε με τον Δρ. κ. Βλάση Αγτζίδη και τον Δρ.κ. Χαράλαμπο Βασιλειάδη, για το ιστορικό πλαίσιο και τον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η προσπάθεια για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί πρόκληση για τις αξίες και τη δημοκρατία του πολιτισμένου κόσμου. Μετά το ηχηρό, έστω και καθυστερημένο, μήνυμα της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Η.Π.Α, η προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποκτά νέα δυναμική.

Στον ποντιακό λαό αρνήθηκε το δικαίωμα να ζει ειρηνικά στο έδαφος του, να μιλάει τη γλώσσα του και να δοξάζει τον Θεό του. Ο ποντιακός λαός εξοντώθηκε και εκριζώθηκε, δεν υπέκυψε όμως στη λήθη και στην υποταγή. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, έχουν πλέον την υποχρέωση, να αποβάλλουν τα φοβικά τους σύνδρομα και να εντάξουν στην διπλωματική τους ατζέντα και το ζήτημα για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελληνικών και Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Θρακιωτών, Καππαδοκών). Όχι πια Γενοκτονίες…No more Genocides

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα