Αποχαιρετισμός στον Πλοίαρχο.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Δημήτρη Τσαϊλά, Υποναυάρχου ε.α.

Αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω έστω και νοητά με τον Αμερικανό Κυβερνήτη του Αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ. Αν βρισκόμασταν λοιπόν θα του έλεγα τα παρακάτω λόγια: Κάπτεν Κροζέρ, Συγκινημένος από τη στάση σου θέλω να σου απευθύνω ένα συναδελφικό χαιρετισμό από τη μακρινή Ελλάδα. Αγαπητέ Μπρέτ, μόνο οι πράξεις και τα έργα μας μένουν χαραγμένα στην ψυχή μας και στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού αιώνια. Όταν τα πλοία που υπηρετήσαμε και αγαπήσαμε θα έχουν παροπλισθεί και θα αναπαύονται στον βυθό της θάλασσας, μόνο οι αναμνήσεις θα έχουν μείνει. Εσύ κατάφερες να κερδίσεις όλους τους συναδέλφους που συνυπηρέτησες μαζί αλλά και εμάς που δεν σε γνωρίζαμε. Κατάφερες να μας γεμίσεις συναισθήματα ευγνωμοσύνης. Είναι αξίωμα ότι σ’ όλη την πορεία στο Ναυτικό, μόνο η ποιότητα της εργασίας και ο ανθρώπινος παράγοντας σ’ αποζημιώνει, μια και στη ζωή και ιδιαίτερα στον αγώνα της θάλασσας δεν ξεχωρίζει ποιος δίνει και ποιος παίρνει. Γενναίε μου φίλε, «θα θυμάσαι όλα όσα πέρασαν μπροστά σου, γύρω σου και προ πάντων μέσα σου, νιώθοντας βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για την κατάκτηση και απέραντη αγάπη για όλους που αξιώθηκες της εμπιστοσύνης τους». Με βαθύτατο σεβασμό, ένας ασήμαντος συνάδελφος σου

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τελικώς τι επέτυχε ο θαρραλέος κυβερνήτης του θρυλικού αεροπλανοφόρου ΡΟΥΣΒΕΛΤ;;;.
    Εγκατέλειψε το σκάφος πρώτος ,ενώ στα θαλλασσινά έθιμα ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το σκάφος.
    Και μάλλον την απόφαση ”να τον παραιτήσουν” την έλαβαν οι στρατιωτικοί προοιστάμενοί του ,για να μη γίνει παράδειγμα για άλλους διοικητές Αμερικανικών Ναυτικών-και όχι μόνον -Δυνάμεων σε όλη την υφήλιο.
    Άραγε αυτό το τεράστιο αεροπλανοφόρο δεν είχε τα μέσα να απομονώσει τους ασθενείς και να τους περιθάλψει ,-που ως νέοι δεν κινδύνευαν και τόσο-,όταν υπάρχουν χιλιάδες Αμερικανών ,που πεθαίνουν καθημερινώς και αβοήθητοι;;;.
    Απεδείχθη όμως ότι ο φόβος του θανάτου ”κατοικεί” σε σημαντικούς και ασήμαντους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα