ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στα προβλήματα της Ελλάδας προστέθηκε και η Συμφωνία Τουρκίας- Κυβέρνησης Τρίπολης.
Η Συμφωνία είναι πολύ σοβαρή κίνηση. Μπορεί να είναι παράνομη αλλά μπορεί να παράγει παράνομες αλλά υπαρκτές ενέργειες που θα δημιουργήσουν ένα ρευστό τοπίο στην περιοχή.
Πρέπει να ακυρωθεί.
Οι τρόποι είναι δύο, όπως είπε και ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.
Ή με προσφυγή σε Διεθνές Δικαστήριο (κάτι που η Τουρκία αρνείται να δεχθεί) ή με υπαναχώρηση της “Κυβέρνησης Της Τρίπολης”.
Η Τρίπολη, όμως, δεν φαίνεται να υπαναχωρεί. Άρα, πρέπει να ανατραπεί και η διάδοχος κατάσταση να καταγγείλει τη Συμφωνία.
Και εδώ μπαίνει το ρώτημα “τι κάνει η Ελλάδα”;
Ακόμη και αν δεν συμφέρει στην Ελλάδα να πάψει να αναγνωρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης , υπάρχουν πολλά που μπορεί να γίνουν στο παρασκήνιο. Φαντάζομαι η κυβέρνηση θα τα συζητήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης που πρόσκειται στον στρατάρχη Χαφτάρ, αντίπαλο του καθεστώτος της Τρίπολης.
Ισχυρή, υποστήριξη προς τον Χαφτάρ στο παρασκήνιο. Υποστήριξη κάθε είδους. Αλλά δημοσίως, διεθνής νομιμότητα και σύμπλευση με τη διεθνή κοινότητα.
Δείτε τι κάνει η Τουρκία. Προέβη σε μια διεθνώς παράνομη και προκλητική ενέργεια υψηλού ρίσκου για την ασφάλεια της περιοχής (συμφωνία με Τρίπολη) αλλά:
-Σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο προσπαθεί να την υποβαθμίσει στη λογική “και τι έγινε, θα χαλάσουμε τις σχέσεις μας και το διάλογο που αναπτύσσουμε για μια οριοθέτηση ΑΟΖ);
-Σε επίπεδο Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα: «Πρέπει να αντιμετωπίζετε τους γείτονές σας ως γείτονες και όχι ανταγωνιστές ή αντιδίκους ή, ακόμα χειρότερα, ως αντιπάλους»
Δηλαδή, απο τη μια σε απειλώ, σου αφαιρώ κυριαρχικά δικαιώματα και απο την άλλη σε δουλεύω.
Αυτήν τη λογική καταλαβαίνει σήμερα η διεθνής κοινότητα.
Αυτήν την ευέλικτη πολιτική πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα. Μπορεί, αν θέλει.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Η Τρίπολη, όμως, δεν φαίνεται να υπαναχωρεί. Άρα, πρέπει να ανατραπεί και η διάδοχος κατάσταση να καταγγείλει τη Συμφωνία”

    Η ανατροπή της είναι θέμα χρόνου.

    Έπρεπε να είχαμε ήδη συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση Χαφτάρ, η οποία ελέγχει και την λιβυκή Βουλή. Δεν τίθεται θέμα νομιμότητος, διότι ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ό,τι τού υπαγορεύσουν οι ΗΠΑ. Άλλωστε, προέχει το εθνικό μας συμφέρον.

    Η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία, η οποία έχει καταφέρει να δρα ως τρομοκράτης τής περιοχής, έξω από κάθε έννοια Δικαίου και νομιμότητος, έχοντας όμως και την στήριξη όλων (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας). Μην βλέπετε που τώρα αίφνης φαίνεται στα λόγια να υποστηρίζουν όλοι (πλην ΝΑΤΟ, που τηρεί ίσες αποστάσεις) εμάς. Δείτε τι γίνεται με την Κύπρο και όχι μόνο στην περίπτωση τής πρόσφατης εισβολής στην ΑΟΖ της, αλλά εδώ και 45 χρόνια. Η Τουρκία παίζει σε άλλα “ταμπλώ”, κ. Σαββίδη. Μην την συγκρίνετε με την Ελλαδούλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα