ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. Η πρεσβεία της Ελλάδος στο Ισραήλ έχει χορηγούς Ισραηλινές βιομηχανίες όπλων

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Απίστευτο, αλλά δυστυχώς αληθινό! Η ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ, που εδρεύει στο Τελ Αβίβ,  στις 29 Μαρτίου 2023, θα παραθέσει δεξίωση για την 25η Μαρτίου 1821.

Στην σχετική πρόσκληση, που έστειλε ο Έλληνας πρέσβυς, Κυριάκος Λουκάκης (στην άκρη της φώτο του Πατριαρχείου) και αποκάλυψε η γνωστή  εφημερίδα “Haaretz”, χορηγοί της δεξίωσης (κάτω η πρόσκληση) είναι οι Ισραηλινές εταιρείες όπλων   Elbit Systems και Rafael Advanced Defense Systems και η ελληνοβρετανική ενεργειακή εταιρεία Energean, η οποία διαχειρίζεται την πρόσφατα αναπτυγμένη υπεράκτια πλατφόρμα του Karish-Tanin.

Πηγές που μίλησαν στη “Haaretz” είπαν ότι δεν θυμούνται διπλωματική πρόσκληση, που να περιέχει εμπορικές χορηγίες.

Παλαιστινιακές πηγές σχολίασαν καυστικά:  ” Εορτασμός της ημέρας Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στο Ισραήλ με χορηγούς τρομοκράτες Σιωνιστές εμπόρους  όπλων, που σκοτώνουν καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό. Ποιος το περίμενε πως θα φτάσει η  διπλωματία της χώρας, που γέννησε την Δημοκρατία και την Ελευθερία να χρηματοδοτείται  από μια βιομηχανία όπλων χώρας κατοχής, που σκοτώνει καθημερινά μικρά παιδιά , γυναίκες και ηλικιωμένους , για να γιορτάσει την πιο ιερή μέρα για τον Ελληνικό λαό”.

Οι ίδιες πηγές επέκριναν έντονα το γεγονός, τονίζοντας: “Ντροπή  στο υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αυτοί που, δήθεν αγωνίζονται διεθνώς για την  απελευθέρωση της Κύπρου ,  ενισχύουν μια δύναμη κατοχής που καταπατά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια ρατσιστική τρομοκρατική  οντότητα, που λέγεται Ισραήλ και κατέχει τα εδάφη του Παλαιστινιακού λαού , έχει εκτοπίσει επτά  εκατομμύρια Παλαιστινίων και προσπαθεί να εκτοπίσει τους υπόλοιπους από τα πάτρια εδάφη τους”.

Η συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια…

Ο Οκτώβριος του 2022 ήταν ένας σημαντικός μήνας και για τις επιχειρήσεις της Elbit στην Ελλάδα.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εγκαινίασε τη νέα της υποδομή που κατασκεύασε η Elbit στην Καλαμάτα στο πλαίσιο σύμβασης 1,65 δισ. δολαρίων. «Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση που αντανακλά τις βαθιές σχέσεις μεταξύ των εθνών και των υπουργείων Άμυνας τους», δήλωσε ο τότε υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ.

Τον Ιανουάριο, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο εν λόγω πρόγραμμα σε μια ομιλία που έδωσε στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Κάποιος ήρθε μετά από χρόνια για να σπάσει τον «Γόρδιο δεσμό» του μέλλοντος της εκπαίδευσης των πιλότων μας. Αν δεν γινόταν αυτό, αν δεν είχε γίνει αυτό, οι πιλότοι μας δεν θα είχαν αεροσκάφη για εκπαίδευση».

Μια άλλη σημαντική συμφωνία διαπραγματευόταν τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ της Ελλάδας και της Ισραηλινής Rafael, για την απόκτηση αντιαρματικών πυραύλων Spike NLOS, βεληνεκούς άνω των 25 χιλιομέτρων.

Η αδυναμία οριστικοποίησης της συμφωνίας – ύψους 355 εκατ. ευρώ – ήταν βαθιά απογοητευτική για τους Έλληνες. Ο Παναγιωτόπουλος ανέφερε αυτή τη συμφωνία στην ομιλία του στη Βουλή τον Ιανουάριο. «Μετά από μια δύσκολη διαδικασία γεμάτη προσκρούσεις, οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των κατευθυνόμενων πυραύλων Spike NLOS βρίσκονται στην τελική ευθεία».

Σε δήλωσή του τον περασμένο μήνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα ολοκληρώσει σύντομα την προμήθεια των πυραύλων, αφού το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να εγκρίνει την αγορά.

Η ελληνική πρεσβεία απάντησε: «Περιλάβαμε τα λογότυπα αυτών των εταιρειών στην πρόσκληση γιατί όντως χορηγούν μέρος των logistics που απαιτούνται για την εκδήλωση».

Η Elbit απάντησε ότι «είχε ιδρύσει και λειτουργεί το κέντρο εκπαίδευσης πτήσεων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα εμβληματικό έργο αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ως πράξη φιλίας, κατόπιν αιτήματος της πρεσβείας, χορηγήσαμε συμβολική χορηγία για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας. Είναι κοινή πρακτική».

Η Rafael είπε ότι «διεξάγει τακτικά δραστηριότητες μάρκετινγκ σε εκθέσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις όπως αυτή, όπου παρείχε μια μέτρια χορηγία που εγκρίθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς».

Ο πρέσβυς, Κυριάκος Λουκάκης στο Ισραήλ σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές φέρεται να είναι ένας από τους πλέον ικανούς και έμπειρους Έλληνες διπλωμάτες!! Βρίσκεται για 2η φορά στο συγκεκριμένο πόστο ενώ έχει διατελέσει επίσης Πρέσβης της Ελλάδος στην Τουρκία σε περιόδους έντασης.
Ο κ. Λουκάκης συμμετείχε στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Ισραήλ κ. Yair Lapid.
Ακολουθεί αναλυτικά το βιογραφικό του κ. Λουκάκη από τον ιστότοπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ.
Ιούν. 1980: Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Σταδιοδρομία :
Οκτ. 1983: Επέτυχε στις εξετάσεις της Διπλωματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών
Σεπτ. 1984: Διορίσθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Διεύθυνση Ελληνο-αμερικανικών σχέσεων
Νοεμ. 1987 : Γραμματέας Πρεσβείας Γ’ στην Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκυο
Ιαν. 1991: Πρόξενος στο Ελληνικό Προξενείο στη Λιέγη,Βέλγιο
Αυγ. 1994: Σύμβουλος στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι
Αυγ. 1998: Διεύθυνση Ελληνο-τουρκικών σχέσεων
Σεπτ. 2000: Διπλωματικό Γραφείο Προεδρίας της Δημοκρατίας
Σεπτ. 2002: Σύμβουλος στην Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη
Μάϊος 2005: Διπλωματικός Σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων
Οκτ. 2007: Διευθυντής Διπλωματικού Γραφείου Υπουργού Εξωτερικών
Φεβ. 2008: Προήχθη στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’
Οκτ. 2009: Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ισραήλ
Σεπτ.2011: Προήχθη στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Α’
Δεκ. 2012-Μάϊο 2017: Πρέσβυς της Ελλάδος στην Τουρκία
Ιαν. 2019: Διευθυντής της Διεύθυνσης σχέσεων Ελλάδας με Γερμανία-Γαλλία-Ιταλία
Ιούλ. 2019: Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων
Ιούλ. 2020: Προήχθη στο βαθμό του Πρέσβεως
Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά
Οικογενειακή κατάσταση: Είναι παντρεμένος, και έχει μία κόρη και δύο γιους
https://ieriplektani.blogspot.com/2023/03/blog-post_457.html
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουν παράπονα οι Άραβες τής Παλαιστίνης από την Ελλάδα; Ποιο κράτος τούς έχει διαχρονικά παρασταθεί περισσότερο από το δικό μας; Ξεχνούν που έστελνε ο αλήστου μνήμης Παπανδρέου το 1982 καράβια των “πράσινων” Μινωικών Γραμμών και τούς μάζευε από τον Λίβανο, όπου τούς είχαν τσακίσει οι Ισραηλινοί, τούς μετέφερε στην Αθήνα και τούς περιέθαλπε στα νοσοκομεία μας με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων; Ξεχνούν ότι για χάρη των η Ελλάδα δεν είχε αναγνωρίσει το κράτος τού Ισραήλ μέχρι την δεκαετία τού ’90, αφήνοντάς το να συνεργάζεται με τούς Τούρκους, οι οποίοι ωφελήθηκαν τα μέγιστα απ’ αυτό; Και πώς μάς τα ανταπέδωσαν οι Άραβες όλα αυτά; Με το να προσκυνούν τον Ερντογάν και να τον αποκαλούν “πατέρα” και “προστάτη” των, ενώ δεν τούς έχει προσφέρει ούτε το παραμικρό.

    Ε, καιρός ήταν και η Ελλάδα να κοιτάξει τα συμφέροντά της και να συνεργασθεί με το Ισραήλ, το μόνο δυτικού τύπου κράτος τής περιοχής, όπως άλλωστε κάνουν η μία μετά την άλλη αραβικές χώρες.

  2. Εμβληματικές δουλειές των Ισραηλινών με την ψωροκώσταινα. Οι Καναδοί έκαναν πολύ καλύτερη προσφορά αλλά επιλέχθηκαν για πολιτικούς λόγους οι Ισραηλινοί. Μόλις έκλεισαν τη δουλειά τα βρήκαν με τους Τούρκους.
    Το Ισραήλ χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί θα την φέρει στην Ελλάδα, είναι κράτος οπορτιουνιστικό που βλέπει με υπεροψία την Ελλάδα και την Κύπρο.
    Τώρα ναι ξεφτίλα η πραγματοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων με χορηγούς. Δείγμα της εξαρτημένης Ελλάδας από την επανάσταση.

    • Τα ίδια και τα ίδια έχεις γράψει τουλάχιστον 50 φορές εδώ μέσα με διαφορετικά ονόματα, ως γνήσιο τρολ. Ίδιο λεξιλόγιο, ίδιες ανοησίες και τίποτε ουσιαστικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,745ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα