Αποκάλυψη-”βόμβα”: Η Τουρκία θέλει να εξαφανίσει τους Έλληνες της Β. Ηπείρου- Στη ”φόρα” το σχέδιο Ερντογάν-Ράμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απούσα η Ελλάδα!

Ιστορικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας, τα Τίρανα έχουν ενεργήσει κατά της Ελληνικής Μειονότητας, με την υποστήριξη της τουρκικής διπλωματίας, έτσι ώστε ολόκληρες περιοχές που κατοικούνταν από αρχαίους Έλληνες, όπως η Χιμάρα, η Αυλώνα ή η Κορίτσα, να μην αναγνωρίζονται ως Ελληνικές Μειονοτικές Ζώνες.

Αυτή είναι η ουσία της Εθνικής Στρατηγικής της Αλβανίας ακόμη και σήμερα, η οποία προσπαθεί, με εξελιγμένες νομικές μεθόδους, όπως η εδαφική διαίρεση ή ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις για τον τουρισμό, να εκπληρώσει τα εθνικά της συμφέροντα, να εξαλείψει επίσημα και φυσικά κάθε ελληνικό στοιχείο και να εποικίσει εκείνες τις περιοχές, με μουσουλμάνους Αλβανούς.

Η εθνική απομόνωση της Ελλάδας κορυφώθηκε το 2022, όταν η Απογραφή των Σκοπίων δεν έβγαλε Έλληνες. Στο μεταξύ, πιστεύεται ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα υπάρξει και στην Αλβανία τους επόμενους μήνες, διαγράφοντας την ιστορική μνήμη της Βορείου Ηπείρου.

Οι Έλληνες της Χιμάρας δεν αναγνωρίζονται από την αλβανική κυβέρνηση και οι περιουσίες τους λεηλατούνται με τη βοήθεια της κυβέρνησης, ενώ στην Ελλάδα ο Ερντογάν ενώνει, στο όνομα της φροντίδας της μητέρας Τουρκίας, όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τις Θρακικές μειονότητες ως Τούρκους, αλλά το Στρασβούργο έχει ιδρύσει ”τουρκική εθνική μειονότητα”. Η στένωση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας συμπίπτει με την επέκταση της θαλάσσιας και όχι της χερσαίας επικράτειας, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που υπερασπίζεται το παλιό δόγμα της μη αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.Οι Χειμαριώτες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους γιατί δεν είναι εκπρόσωποι της Διεθνούς Σύμβασης για τις Μειονότητες, την οποία η Αλβανία δεν αναγνωρίζει επίσημα.

Οι Χειμαριώτες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους γιατί δεν είναι εκπρόσωποι της Διεθνούς Σύμβασης για τις Μειονότητες, την οποία η Αλβανία δεν αναγνωρίζει επίσημα. Αν η Ελλάδα είχε κάνει προσπάθειες και πιέσεις για να αναγνωρίσει η Αλβανία τους Έλληνες στη Χιμάρα, (Αυλώνα, Κορίτσα) όπως έκανε η Τουρκία με τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, με το Δικαστήριο του Στρασβούργου, σήμερα το έδαφος της Χιμάρας θα ήταν ανέγγιχτο, Εδαφική διαίρεση δεν θα μπορούσε να γίνει, η επίσημη γλώσσα θα ήταν η ελληνική, ο Δήμος δεν θα γέμιζε περισσότερο με Αλβανούς και δεν θα είχαν συμβεί εθνικές ισορροπίες.

Από την Τουρκία, η Ελλάδα δεν είναι αποκλεισμένη μόνο για την ΑΟΖ, στην Αλβανία, αλλά και με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, η μισή από την οποία δεν αναγνωρίζεται από την Αλβανία

Ιστορικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας, τα Τίρανα έχουν ενεργήσει κατά της Ελληνικής Μειονότητας, με την υποστήριξη της τουρκικής διπλωματίας, έτσι ώστε ολόκληρες περιοχές που κατοικούνταν από αρχαίους Έλληνες, όπως η Χιμάρα, η Αυλώνα ή η Κορίτσα, να μην αναγνωρίζονται ως Ελληνικές Μειονοτικές Ζώνες.

Αυτή είναι η ουσία της Εθνικής Στρατηγικής της Αλβανίας ακόμη και σήμερα, η οποία προσπαθεί, με εξελιγμένες νομικές μεθόδους, όπως η εδαφική διαίρεση ή ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις για τον τουρισμό, να εκπληρώσει τα εθνικά της συμφέροντα, να εξαλείψει επίσημα και φυσικά κάθε ελληνικό στοιχείο και να εποικίσει. εκείνες τις περιοχές, με μουσουλμάνους Αλβανούς.

Ο ρόλος της Ελλάδας;

Από το 1996, η Ελλάδα εγκατέλειψε επίσημα το αίτημα για τη Βόρεια Ήπειρο, καθώς η Εθνική Στρατηγική της ενδιέφερε την Αλβανία, την ΑΟΖ, την οικονομική ζώνη και τα θαλάσσια σύνορα των 12 μιλίων. Από εκείνη τη χρονιά δεν υπήρξαν άλλα αιτήματα προς το ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή τα Ηνωμένα Έθνη για παραβιάσεις των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Αλβανία. Ελλάδα και Αλβανία 1996, υπέγραψαν Συνθήκη Φιλίας, η οποία ουσιαστικά δεν αντικατόπτριζε εδαφικές διεκδικήσεις ή φιλοδοξίες έναντι της Αλβανίας. Αυτή η συνθήκη έχει λήξει και η Ελλάδα δεν την έχει ανανεώσει.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα, ως απολύτως ανώτερη χώρα από την Αλβανία, δεν παρενέβη για να εξασφαλίσει καθεστώς αυτοδιάθεσης για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, από το Στρασβούργο ή την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφήνοντας την προτεραιότητα, το εθνικό συμφέρον. Βορείου Ηπείρου, που είχε από το 1946 έως το 1991, αλλά η ίδια δεν υπερασπίστηκε με το ίδιο μέτρο τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης, καθώς το Στρασβούργο τους έδωσε το δικαίωμα να δηλώνουν Τούρκοι.

Εν ολίγοις, μέσα σε αυτά τα χρόνια, η Ελλάδα προσπαθεί να αναγκάσει την Αλβανία να αναγνωρίσει την ΑΟΖ πηγαίνοντας το θέμα στη Χάγη, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί από την αλβανική πλευρά, και το δεύτερο με την Αλβανία, θα έπρεπε να είχε επιλύσει την επίσημη αναγνώριση όλων των Ελλήνων όπου ζουν, χάνοντας τα εδάφη που ιστορικά κατοικούν οι Έλληνες, όπως η ακτή του Ιονίου Αυλώνα, η Χιμάρα, οι Σαράντα,…

Μεγάλη Αλβανία

Η κ. Ντόρα Μπαγκογιάνη διορίστηκε από την Ουάσιγκτον ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, γεγονός που περιπλέκει τη γεωπολιτική κατάσταση. Η Ελλάδα, όπως και 5 χώρες της ΕΕ, δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο, αλλά οι συνομιλίες συνεχίζονται. Εάν η Ελλάδα μπορέσει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και να ενταχθεί περαιτέρω στο ΝΑΤΟ, έχει την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τη Βόρειο Ήπειρο, ως ανταμοιβή, ή το αντίστροφο, όπως φαίνεται από την Απογραφή Πληθυσμού στα Σκόπια της Μεγάλης Αλβανίας, γίνεται πραγματικότητα.

Αφενός το Κοσσυφοπέδιο καλείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αλλά αφετέρου οι Αλβανοί δηλώνουν ότι είναι περίπου το 30% του πληθυσμού στα Σκόπια, στα Τίρανα, οι Έλληνες τους διαγράφουν επίσημα από τους εθνικούς καταλόγους, υπονοώντας ότι η Μεγάλη Αλβανία, γίνεται πραγματικότητα και η Ελλάδα αφήνεται να απομονωθεί ως αποτέλεσμα της αποτυχίας της πολιτικής ηγεσίας και της αποδυνάμωσης των εθνικών συμφερόντων τα τελευταία 20 χρόνια.

Αφήνοντας κατά μέρος τις πρωταρχικές εξελίξεις με την Τουρκία, που πιέζει μέρα με τη μέρα την Αθήνα για την «Τουρκική» Κοινότητα της Θράκης, η Αθήνα δεν πρέπει να υποτιμά τα Τίρανα, τα οποία θεωρούνται προνομιούχα στη Δύση, όπου είναι Γερμανοί, Ιταλοί, Τούρκοι ή Αμερικανοί. Επικεντρώθηκε στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία αποτελεί απειλή για τις χριστιανικές χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα