Απεργούν οι δημοσιογράφοι την Τρίτη.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου (από τις 06.00 έως την ίδια  ώρα της επομένης), προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, απεργεί και διεκδικεί:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μαζι με τα αιτηματα -που ειναι καθαρως συντεχνιακα -τι καλα θα ηταν αν προσεθεταν οι συντακτες-δημοσιογραφοι και τις ακολουθες δυο διαβεβαιωσεις προς τους Ελληνες πολιτες ,για να εχουν και την πληρη κατανοηση και στηριξη τους και να διωξουν την προσβλητικη φραση , που τους ”κυνηγα” απο 25ετιας. ΠΡΩΤΗ υποσχεση . Οσο γινεται αντικειμενικη ενημερωση για τα γεγονοτα, χωρις την προσωπικη-ιδεοληπτικη τις περισσοτερες φορες- ”πινελια τους” , για να ”ξεστραβωσουν” συντομωτερα περισσοτερους συνελληνες, που ζουν και πιστευουν απο την 10ετια του 1980 την κατασκευασμενη και κατευθυνομενη δημοσιογραφια, ως αντικειμενικη και πραγματικη ,και ΔΕΥΤΕΡΗ υποσχεση . Να αποστασιοποιηθουν ,οσο γινεται περισσοτερο απο τις πασης φυσεως εξουσιες, Κεντρικες, Τοπικες και Συντεχνιακες των αλλων κλαδων, για να μπορουν να τους ελεγχουν και να τους συγκρατουν απο τραγικα και μη αναστρεψιμα ολισθηματα και λαθη ,επι βλαβη των Εθνικο-κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικων και συντεχνιακων συμφεροντων των πολιτων και των μελων τους. Δεν μπορει να ειναι ιμαντας πληροφοριων, χωρις ερευνες, εστω και αν καταβροχθιζονται απο τις πυραυλικες ταχυτητες της ροης των ειδησεων. Κυριως,δε, ας αποφευγουν να προσθετουν επιθετικους προσδιορισμους για δημιουργια εντυπωσεων, δημιουργωντας τρομοφοβια ,η, απεραντη ευφορια στους αναγνωστες και κυριως στους ακροατες και τηλεθερατες των ηλικιων, που λογω ηλικιας (νεαρας και γηραιας) δεν μπορουν να κρινουν και να συγκρινουν, ελλειψει κοινωνικων επαφων ,για ανταλλαγη αποψεων. Αναμενουμε την συμβολη τους για την διαλυση το ταχυτερον δυνατον των εκατονταδων αυταπατων, που αποκτησαμε οι περισσοτεροι συνελληνες στα τελευταια (40 )χρονια. Φθανουν πια οι ”απ’εξω-απ’εξω” διαπιστωσεις τους . Υπαρχουν τα υποδειγματα συναδελφων τους, για τα Γουτεργκαιητ και τοσα αλλα σε ολες σχεδον τις χωρες, πλην της Ελλασδος μας, που ,με την πολυετη δημοσιογραφικη συμβολη, ευρισκεται σε γενικη παρακμη. Ποιος κλαδος συνεβαλε στην απαξιωση του ημισεος και πλεον Ελληνων , μετα την Μεταπολιτευση;;;.Πως περασε η μοναδικη στα ιστορικα χρονικα εξαπατηση Προεδρου της Δημοκρατιοας τον Μαρτιο του 1985;;;και, Πως κατεπεισθη ο λαος στις εκλογες του Οκτωβριου του 2009 οτι ” Λεφτα υπαρχουν” και καταληξαμε στα Μνημονια και στην διχαστικη εθνικοπολιτικη και οικονομικη κατασταση;;; Και ολα αυτα ,ως που θα φθασουν;;;, Ανηκουν στην Ευρωπαικη Συνομοσπονδια των δημοσιογραφων , ας αναζητησουν την τεχνογνωσια τους , για να γινουν χρησιμοι στους Ελληνες. Ποσο θα αντεξουν την απαξιωση τους και πως θα αποφυγουν την λαικη οργη, που πρεπει να την αφουγκραζονται, για να σωθει ξανα η ΠΑΤΡΙΔΑ ολων μας. Ετσι και αλλοιως οικονομικα ωφεληματα -οπως ολοι οι Ελληνες – δεν περιμενουν . Οι Ελληνες ,ομως, περιμενουν πολλα απ’αυτους.Να το ”χωνεψουν”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα