Απασφάλισε ο υιός Μπελογιάννης κατά του ΚΚΕ για το όπλο του πατέρα: «Το πήραν πίσω γιατί ζουν με την καπηλεία»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Δριμύτατες κατηγορίες εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη, με αφορμή την απόφαση του Περισσού να αφήσει για λίγες μόνο ώρες στο χώρο της μόνιμης έκθεσης, που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, το όπλο του πατέρα του. «Πήραν πίσω το όπλο γιατί ζουν με την καπηλεία» είπε χαρακτηριστικά.

Για λόγους… ασφαλείας, όπως ενημέρωσε το ΚΚΕ, το όπλο του αγωνιστή της Αριστεράς παρέμεινε για λίγες μόνο ώρες στο χώρο της οικίας του Νίκου Μπελογιάννη, που μετατράπηκε σε ειδικό χώρο μόνιμης έκθεσης. Ο γιος του ηγετικού στελέχους που δεν δίστασε να θυσιαστεί για τις ιδέες του αρνήθηκε να παρευρεθεί στα εγκαίνια, καταγγέλλοντας τον Περισσό για συγκεντρωτικές πρακτικές, παραλληλίζοντας τις πρακτικές αυτές με την εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη σε σχόλιο του στο facebook διαμαρτυρήθηκε ότι το ΚΚΕ πήρε πίσω το όπλο του πατέρα του και σε επικοινωνία του με το NEWS247 υποστήριξε: «Για αυτό δεν πήγα στα εγκαίνια, διότι ξέρω καλά ότι η καπηλεία είναι αυτοσκοπός για αυτούς. Εγώ το αντιμετωπίζω το ΚΚΕ σαν εκκλησία, που έχε θεό το Στάλιν, έχει ποίμνιο και προπαντός έχει αγίους, οι οποίοι ανήκουν στην Εκκλησία. Τους μεταχειρίζεται όπως η ορθόδοξη ή η καθολική Εκκλησία ή το Ισλάμ τους μάρτυρες του. Αυτοί συνεχίζουν αυτό που άρχισε ο Ζαχαριάδης. Τον πατέρα μου φυσικά τον έφαγε, διότι ένα κόμμα σαν και αυτό μισεί τους διανοούμενους. Είναι γνωστό και ο Στάλιν που έστελνε τους διανοούμενους».

Ο κ. Μπελογιάννης συνέχισε σε λάβρο ύφος: «Δεύτερος λόγος είναι ότι με τη λήξη του εμφυλίου έπρεπε -επειδή το κόμμα δεν κάνει ποτέ λάθη, βασική αρχή- να βρει ένα χαφιέ για να φορτωθεί την όλη ιστορία και έτσι βάφτισε τον Πλουμπίδη χαφιέ και να βρει και έναν ήρωα για να έχει το ποίμνιο κάποιον στη φάση της γενικής απελπισίας. Συν ότι είχε και τη γενική αρχή που έχει κάθε δικτατορίσκος ότι κάθε κεφάλι που προεξέχει, το κόβουμε».

Τόνισε επίσης ότι η παραχώρηση του όπλου στα εγκαίνια της έκθεσης «ήταν εκ του πονηρού, διότι το ΚΚΕ ήθελε να αναδείξει τον πολέμαρχο. Ενώ εμείς μιλάγαμε για το διανοούμενο που προέβλεψε και τα μνημόνια, το ΚΚΕ ήθελε να αναδείξει το στρατηλάτη, διότι η νέα του γραμμή από πέρυσι είναι ότι ο εμφύλιος ήταν αναγκαίος -αν είναι δυνατόν να υπάρχει αναγκαίος εμφύλιος- και ότι αποτέλεσε την κορύφωση της πάλης των τάξεων στην Ελλάδα” και ισχυρίστηκε ότι “πήραν πίσω το όπλο γιατί ζουν με την καπηλεία».

Ο κ.Μπελογιάννης επιφυλάσσεται για τις επόμενες του ενέργειες και διαμηνύει ότι το θέμα δεν τελειώνει εδώ.

Το NEWS247 επικοινώνησε τόσο με το δήμαρχο Ηλίδας, όσο και με το γραφείο του κ.Βούτση. Από το γραφείο του προέδρου της Βουλής επιβεβαίωναν ότι είχαν ενημερωθεί από το ΚΚΕ πως τελικά το όπλο θα παρέμενε στην έκθεση μόνο για μερικές ώρες.

Αρχικά όταν είχαν ξεκινήσει οι συνεννοήσεις της Βουλής με το ΚΚΕ προ τριών μηνών, υπήρχε η εικόνα ότι ενδεχομένως το όπλο να παρέμενε στην έκθεση για χρονικό διάστημα ενός περίπου μήνα, ωστόσο το ΚΚΕ είχε εξαρχής εκφράσει επιφυλάξεις για λόγους ασφαλείας και τελικά ενημέρωσε ότι θα παραχωρούσε το όπλο μόνο για την ημέρα των εγκαινίων. Για την εξέλιξη αυτή είχε ενημερωθεί και ο κ.Μπελογιάννης, ο οποίος όμως προφανώς δυσαρεστήθηκε.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για τον κ.Βούτση το σημαντικό είναι πως με τη μετατροπή της οικίας Μπελογιάννη σε μουσείο, μετά από τόσα χρόνια, διαφυλάσσεται η ιστορική μνήμη καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής δε θα ήθελε να μπει σε κομματικές αντιπαραθέσεις, αν και είναι προφανές ότι τόσο η Βουλή όσο και ο δήμος θα προτιμούσαν να παρέμενε το πιστόλι ως έκθεμα.

Από το ΚΚΕ ωστόσο τόνιζαν ότι δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει στην έκθεση το όπλο για λόγους ασφαλείας, καθώς στην Αμαλιάδα δεν υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβει κανείς την ευθύνη φύλαξης ενός κειμηλίου, το οποίο όπως υπογράμμιζαν διασώθηκε από ανθρώπους που έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Επιβεβαίωναν ότι η συμφωνία με τη Βουλή ήταν το όπλο να έμενε στην έκθεση μόνο την ημέρα των εγκαινίων, αναφέροντας ότι το 80% των εκθεμάτων προέρχεται από το αρχείο του ΚΚΕ. Ωστόσο, επαναλάμβαναν ότι τα ιστορικά αυτά κειμήλια πρέπει να προστατευθούν.

Ο Κουτσούμπας πρόσφερε συμβολικά στα εγκαίνια της έκθεσης τα γάντια του Νίκου Μπελογιάννη, τη θήκη του όπλου του, αλλά και το ίδιο το όπλο του, ένα πιστόλι Walther του 1938, για το οποίο συζήτησε με τον πρωθυπουργό.

http://www.koutipandoras.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,656ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα