Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Χασάν Καχβετζίογλου αποκαλύπτει στην εφημερίδα Ahval  ότι οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε δυο Τ/Κ πολίτες, οι οποίοι δεν συμπαθούν το καθεστώς Ερντογάν. Συνοπτικά ο αρθρογράφος αναφέρει:”Το βράδυ της 6ης Ιουλίου απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία στον Αλή Μπιζντέν και την Κυριακή στον Δρ. Αχμέτ Τζαβίτ Αν.

Όπως φαίνεται όσοι τουίταραν αρνητικά σχόλια για τους υποψηφίους του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Σεπτέμβρη καταχωρήθηκαν σε μαύρη λίστα.

Η τουρκική πρεσβεία δεν ανακοινώνει τα ονόματα όλων αυτών που απαγορεύεται η είσοδος τους στην Τουρκία. Αλλά και το ψευδοκράτος δέχεται να κρατούνται πολίτες του στα λιμάνια και στα αεροδρόμια και να ξευτιλίζονται.

Είναι φανερό ότι το καθεστώς στην Τουρκία θέλει να εκδικηθεί τους Τ/Κ διανοούμενους , τους δημοσιογράφους που δεν ταυτίζονται μαζί του.

Τι κρίμα. Άρχισαν να πλακώνουν σύννεφα φόβου στο Νησί….

Οι πολίτες συμπαραστέκονται και τουιτάρουν τη λέξη «περαστικά». Η συμπαράσταση αυτή έχει ασφαλώς κοινωνική βαρύτητα και αφήνει σκιές στις ψυχές των ανθρώπων τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κύπρο.

Η απαγόρευση εισόδου σε αυτά τα δυο άτομα έχει μεγάλη σημασία. Ο Αλή Μπιζντέν ήταν επί 4,5 χρόνια σύμβουλος επικοινωνίας του Μουσταφά Ακιντζί.  Ήταν δηλαδή ανώτερο  διοικητικό στέλεχος. Ο χαρακτηρισμός του  ως επικίνδυνου για θέματα ασφάλειας της Τουρκίας , φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στο ‘αδελφό κράτος”.

Εάν η δομή στον Βορρά ήταν πραγματικού κράτους θα έσπευδε αμέσως στο Αεροδρόμιο όπου κρατήθηκαν οι δυο πολίτες του.

Την επομένη το “υπουργείο εξωτερικών” των κατεχομένων εξέδωσε μια ανόητη ανακοίνωση , στέλνοντας στους πολίτες το μήνυμα “τι μπορούμε να κάνουμε;”

Η ΜΙΤ σε επίσκεψη της τον Σεπτέμβρη πριν τις εκλογές όπου κρίθηκε η τύχη του Ακιντζί φακέλωσε όλους τους συνεργάτες του. Προφανώς το 48% των Τ/Κ είναι επικίνδυνο για την Τουρκία και ως εκ τούτου ανεπιθύμητο.¨

“Πώς μπορεί, αναρωτιέται, η μητέρα πατρίδα να φέρεται τόσο εχθρικά στο “παιδί” της, προκαλώντας  κλίμα φόβου και σπέρνοντας τη διχόνοια μεταξύ Τούρκων –Τ/Κ.”

Τελικά, οι εγκέφαλοι που επιθυμούν και προσπαθούν να λύσουν το Κυπριακό εδώ και τόσα χρόνια δεν βλέπουν δεν ακούν τι συμβαίνει; Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος στόχο της Τουρκίας είναι η προσάρτηση του ψευδοκράτους και όχι η προστασία των Τ/Κ. Εθελοτυφλούν ή εσκεμμένα προσφέρουν γη και ύδωρ στον Ερντογάν;

https://www.militaire.gr/tourkokyprioi-katehomena-mystakidou/