Απίστευτο επεισόδιο ανάμεσα στον Μητροπολίτη Κύκκου, Νικηφόρο και δημοσιογράφο: «Σκασμός παλιάνθρωπε, είσαι χυδαίος!»

25/11/20 | 0 | 0 | 636 εμφανίσεις

Επεισόδιο μεταξύ του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου και του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου, σημειώθηκε σήμερα το πρωί μετά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση τςη Συνόδου να υποστηρίξει την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, δήλωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την απόφαση, θεωρώντας πως ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος παρεμβαίνει αντικανονικώς σε δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος ανέφερε στον Μητροπολίτη ότι ουσιαστικά τάσσεται υπέρ της Ρωσικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κύκκου έκανε αναφορά στον Μάρκο Ευγενικό που ήταν ο μόνος που είχε διαφωνήσει με την Σύνοδο της Φεράρα το 1438 και στη συνέχεια δικαιώθηκε. Ο δημοσιογράφος περενέβη εκ νέου ρωτώντας τον Μητροπολίτη αν θεωρεί τον εαυτό του «Μάρκο Ευγενικό». Ο Μητροπολίτης αντέδρασε και μετά τις δηλώσεις του, ενώ αποχωρούσε ακούγεται να λέει στον δημοσιογράφο. «Σκασμός. Παλιάνθρωπε, είσαι χυδαίος». Παρενέβησαν άλλοι Μητροπολίτες και οδήγησαν τον Μητροπολίτη Κύκκου στην έξοδο της Αρχιεπισκοπής.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου
Σήμερα με πλειοψηφία 10 έναντι 7 η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να μνημονεύει τον Μητροπολίτη Κίεβου Επιφάνιο ως προκαθήμενο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε πως το θέμα είναι πλέον λήξαν. Αργότερα εκτός από τον Μητροπολίτη Κύκκου, ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας με δήλωση του ανέφερε πως δεν θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Συνόδου και αναγνωρίζει ως νόμιμο Μητροπολίτη Κίεβου, τον Ονούφριο του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος με δήλωση του στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα Κύπρου, απολογήθηκε για την συμπεριφορά του και ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα όσα είπε εναντίον του δημοσιογράφου.

https://europost.gr/apisteyto-epeisodio-anamesa-ston-mitropoliti-kykkoy-nikiforo-dimosiografo-skasmos-palianthrope/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (2 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο