Μεταθέσεις εξωτερικού και συνταγματαρχών… αναμείνατε στο ακουστικό σας!
Δεκάδες είναι τα μηνύματα που παίρνουμε από αξιωματικούς σε απόγνωση. Οι μεταθέσεις εξωτερικού και συνταγματαρχών που αποτελούν πρόδρομο όλων των υπολοίπων μεταθέσεων, ανεβοκατεβαίνουν δυστυχώς ακόμη στους ορόφους του ΥΠΕΘΑ με αλλαγές επί των αλλαγών, ακυρώνοντας ουσιαστικά την υπογραφή του Συμβουλίου μεταθέσεων το οποίο έχει συνεδριάσει πάνω από έναν μήνα. Οι συνέπειες πολλές:
-Οι απόφοιτοι της ΣΕΘΑ προ 2 εβδομάδων δεν πήραν μετάθεση για πουθενά.
– Αυτοί που θα πρέπει να παρουσιασθούν στο εξωτερικό σε ένα μήνα δε θα προλάβουν να διεκπεραιώσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία.
– Αυτοί που επαναπατρίζονται δε γνωρίζουν πού θα μετατεθούν.
– Κρίσιμες θέσεις (κλαδάρχες, επιτελάρχες Σχηματισμών) παραμένουν κενές.
-Οι μικρότεροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι σε αβεβαιότητα διότι οι μεταθέσεις τους έπονται των δύο μεγάλων κατηγοριών που προείπαμε.
– Διοικητές μονάδων δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη μια και ανέκαθεν πριν το Πάσχα οι μεταθέσεις διοικητών ήταν έτοιμες.
Γενικά για τον “πολλαπλασιαστή ισχύος ” όπως αποκαλεί η ιεραρχία το προσωπικό του στρατού μας, απαξίωση και αδιαφορία είναι η ανταμοιβή. Για την επιτυχία του Έβρου, τις επιφυλακές του καλοκαιριού, τη συνδρομή στα εμβολιαστικά κέντρα και τόσα άλλα που επαναλαμβάνουμε συνεχώς.
Θα δεχόμασταν πως δεν είναι έτσι μόνο με μία προϋπόθεση:
Να έβγαινε ένα επίσημο στόμα αύριο και να μας εξηγούσε γιατί οι μεταθέσεις δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ ως προς την ημερομηνία ανακοίνωσής τους.
Όσο δεν υπάρχει εξήγηση, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η διαδικασία του μαγειρέματος.

https://www.militaire.gr/apisteyto-alaloym-me-tis-metatheseis-syntagmatarchon-kai-exoterikoy-prokalei-vrachykykloma-sto-strato/