Απίστευτη ‘μονομαχία’ Ελληνικών και Αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Ξάνθη! Συγκλονιστικές εικόνες!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ελλάδα και ΗΠΑ προχώρησαν ξανά σε κοινή στρατιωτική συνεκπαίδευση στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα στην Τουρκία, που «βράζει» για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της στον Έβρο.

Ειδικότερα ελληνικά και αμερικανικά τανκς διασταύρωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα πυρά τους στο διαγωνισμό αρμάτων «Hellenic Tank Challenge 2021», που διεξήχθη στο πεδίο βολής αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης, από 1-5 Νοεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος ουλαμοί αρμάτων μονάδων τεθωρακισμένων του Δ’ Σώματος Στρατού με άρματα LEO2 (A4 και HEL) και ουλαμοί αρμάτων της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής με άρματα Μ1Α1 ABRAMS.

 

Τον διαγωνισμό κέρδισαν, όπως και πέρσι, οι έλληνες «μαυροσκούφηδες». Συγκεκριμένα στην πρώτη θέση πήρε η 24 ΕΜΑ της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (Αλεξανδρούπολη) με Leopard-2HEL. Δεύτερη ήταν οι αμερικάνοι της C/1-16 Infantry Battallion με M-1A2 Abrams. Την τρίτη θέση πήρε η 22 ΕΜΑ της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (Ξάνθη) με Leopard-2HEL.

 

Οι ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ. Η τελική κατάταξη των ουλαμών, αποτέλεσε συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του.

 

https://europost.gr/apisteyti-monomachia-ellinikon-amerikanikon-armaton-machis-stin-xanthi-sygklonistikes-eikones/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα