Απίστευτη ανατροπή: Το Ιράν λέει στον Ερντογάν: “Μην ξεχνάς, εμείς σε σώσαμε από το πραξικόπημα”

26/10/19 | 0 | 0 | 452 εμφανίσεις

Τη στιγμή που η ιρανική πλευρά δεν κρύβει την δυσαρέσκειά της από τη συμφωνία του Σότσι, που υπέγραψαν Πούτιν και Ερντογάν, η εφημερίδα Cevan, που πρόσκειται στη συντηρητική πτέρυγα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, έριξε μια πραγματική βόμβα, γράφοντας: “Ο Ερντογάν φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, με το οποίο επεδίωκαν να τον ανατρέψουν οι Αραβικές χώρες και οι χώρες της Δύσης, γλύτωσε χάρη στη βοήθεια της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ιράν”.
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν,  Cevad Zarif, στην πρώτη ανάρτησή του στο Twitter τόνιζε “τη σημασία που έχει για το Ιράν η σταθερότητα και το μέλλον του τουρκικού λαού”, αναφερόμενος στο αποτυχημένο  πραξικόπημα.
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος “η θαρραλέα υπεράσπιση της εκλεγμένης κυβέρνησης και της δημοκρατίας από τον τουρκικό λαό, αποτελεί απόδειξη ότι τα πραξικοπήματα δεν έχουν καμία θέση στην περιοχή και ότι τέτοιες ενέργειες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και στο μέλλον”.
Πάντως σημειώνεται ότι τη βραδύ του πραξικοπήματος, μετά την ανακοίνωση της αποτυχίας του, οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν δημοσίευσαν βίντεο στο οποίο φαίνονταν να ρίχνουν πυρά στον αέρα, πανηγυρίζοντας για την αποτυχία.
Πηγή: independentturkish

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/10/20 | (1 σχόλια)
    Υποτίθεται ότι η οικονομία δεν πάει καλά και με τον covid θα πάει ακόμη χειρότερα. Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, αν ενδιαφερθεί κάποιος να επενδύσει. Μου λένε, φίλοι δικηγόροι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα πως για να αγοραστεί γη για ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας