Απάντηση στον κ. Ιγνατίου: Μήπως γι’ αυτόν το λόγο ζητήθηκε ακύρωση της απόφασης για το άσυλο;

1/1/18 | 0 | 0 | 635 εμφανίσεις
 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα, ακούνε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017.
Κείμενο ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Άστραψαν και βρόντηξαν πολλοί αρθρογράφοι, με πρώτο τον ιδρυτή και διευθυντή αυτής της ιστοσελίδας που συχνά φιλοξενεί κείμενά μου με το ψευδώνυμο «Ειδικός Συνεργάτης», αλλά και οι κριτές των πάντων που λυμαίνονται τα κοινωνικά δίκτυα, για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλει «αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».Και δεν αναρωτήθηκε κανένας εάν πίσω από αυτή την πράξη υπήρχε μία έστω διπλωματική σκοπιμότητα ή παίχθηκε ένα διπλωματικό παιγνίδι.

  • Όπως για παράδειγμα εάν η αίτηση ακύρωσης έγινε για τα «μάτια» του Σουλτάνου Ερντογάν και όχι επειδή το πιστεύουν ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, ανάμεσά τους και ο διπλωμάτης Ευάγγελος Καλπαδάκης, εναντίον του οποίου χύθηκε όξος και χολή και ελέχθηκε με απαράδεκτο τρόπο η προσωπική του ζωή.

Η κατάσταση στη χώρα μας έχει ξεφύγει εντελώς και είμαστε έτοιμοι να βρίσουμε και να καταγγείλουμε ο ένας τον άλλο, ακόμα και να εκτοξευθούν κατηγορίες για «προδότες» και «προδοσίες».
Σε αντίθεση με τόσους που κατέληξαν σε αυθαίρετα συμπεράσματα και έδωσαν με τα κείμενά τους τον τόνο για να κατηγορηθεί ο Πρωθυπουργός ότι συμφώνησε με τον Ταγίπ Ερντογάν να του παραδώσει τους οκτώ πραξικοπηματίες στρατιωτικούς, πολλοί άλλοι άνθρωποι πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας σέβεται περισσότερο από τον καθένα την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία δεν ελέγχεται από την κυβέρνησή του, αλλά από άλλα κέντρα. Όποιος παρακολουθήσει με προσοχή τις αποφάσεις των δικαστών αντιλαμβάνεται εύκολα ότι πρόκειται για κέντρα που ελέγχονται από ολιγάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι ήταν μόνιμοι τρόφιμοι των κρατικών ταμείων, πριν ανέλθει στην εξουσία ο σημερινός Πρωθυπουργός.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν έπραξαν καμία παρανομία αιτούμενοι ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου στον ένα εκ των οκτώ πραξικοπηματιών. Ήταν συνεπείς στη εκφρασμένη θέση τους, όπως πολύ ορθά αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Στη σημερινή Ελλάδα, όπου τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται από τα γνωστά συστήματα των ολιγαρχών, δεν αντέχεται η αντίθετη άποψη. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία όπου η αντιπολίτευση διαθέτει μαζί της και την συνδράμουν τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Γι’ αυτό έχουν τόσο απαξιωθεί και ούτε τους διαβάζουν, ούτε τους βλέπουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Μία ματιά στα ποσοστά των καναλιών και στις κυκλοφορίες των εφημερίδων, που έχουν καταρρεύσει, αποδεικνύει του λόγου το αληθές… Είναι τυχαίο κ. Ιγνατίου, ότι το κανάλι σας το MEGA, που δεν έχει δελτίο ειδήσεων -και ειλικρινά λυπάμαι γι’ αυτό- γράφει νούμερα υψηλά μόνο με τις ταινίες και τα σήριαλ;
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ποικίλους κινδύνους, αλλά αντέχει. Το 2018 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η χώρα μας θα εγκαταλείψει μια για πάντα τα Μνημόνια. Είναι η χρονιά που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή για την Ελλάδα μας. Και είναι αυτήν την αλήθεια που δεν αντέχουν όσοι επιτέθηκαν με σφοδρότητα και με μίσος εναντίον του Πρωθυπουργού. Χωρίς να σκεφθούν -όπως έγραψε στο επίμαχό κείμενό του και ο κ. Ιγνατίου- ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα ψυχασθενή ηγέτη -εννοεί τον Ερντογάν-, που δρα, αντιδρά και φέρεται απρόβλεπτα και σκληρά»
Μήπως είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Τσίπρας επέλεξε να «ημερέψει» το θηρίο αντί να γίνει ο αγαπητός των εθνικιστών, οι οποίοι ξεφύτρωσαν και στα κόμματα που αντιπροσωπεύουν τον νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα. Διότι είναι εθνικισμός να εγκολπώνεται κανείς τους πραξικοπηματίες και να καθυβρίζει τον Πρωθυπουργό, που έχει μέλημα του την προστασία της χώρας.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο