Αν το πιστεύουν οι Αμερικανοί, ας το διορθώσουν το λάθος τους.

17/2/21 | 0 | 0 | 288 εμφανίσεις
Πολλά και ενδιαφέροντα είπε χθες στην εκπομπή “Γνώση και Εμπειρία” της διαδικτυακής τηλεόρασης “Ανιχνεύσεις web tv” ο Εκτελεστικός Διευθυντής του HALK Έντυ Ζεμενίδης.
Με την εξαιρετική παρουσίαση των προσώπων της ομογένειας που κάνει ο Αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Λεοντάρης, Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς και τ. Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου,
αποκαλύπτονται:
-Η ευαισθησία των ανθρώπων της Ομογένειας για την Ελλάδα και την Κύπρο.
-Ο καθημερινός αγώνας που κάνουν για τις δύο χώρες-πατρίδες τους.
-Οι κίνδυνοι που υπάρχουν να εξασθενίσει η ελληνική παρουσία στις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες καθώς περνούν τα χρόνια και οι γενιές αλλάζουν.
-Η αδιαφορία του ελληνικού κράτους γι αυτήν την εξασθένιση.
-Οι προσωπικές τραγωδίες των ανθρώπων που μιλούν από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο ή από την εμπειρία τους στην Ελλάδα.
– Ο χθεσινός προσκεκλημένος της εκπομπής Έντυ Ζεμενίδης, είχε πατέρα που εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ, ο οποίος όταν τον βάφτισε, του έδωσε το όνομα Αυξέντης για να τιμήσει τον κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.
Είπε πολλά και ενδιαφέροντα, χθες, ο κ. Ζεμενίδης. Δεν θα μείνω σε όλα. Μπορείτε να δείτε την εκπομπή εδώ: https://www.anixneuseis.gr/the-hellenic-american…/
Θα τονίσω, όμως, ένα σημείο. Θυμάστε τι αντιδράσεις προκάλεσε διεθνώς η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκύπριους;
Ο Ζεμενίδης, είπε χθες πως τα ίδια στελέχη της αμερικανικής πολιτικής και γραφειοκρατίας που επέκριναν την Κύπρο για την απόρριψη του Σχεδίου, λένε τώρα “ευτυχώς που απορρίψατε το σχέδιο, διαφορετικά η Τουρκία θα είχε σήμερα άλλες δυνατότητες στην Ανατολική Μεσόγειο”.
Αν το πιστεύουν καιρός είναι να διορθώσουν το σφάλμα Κίσσιγκερ με την υποστήριξη που οι ΗΠΑ παρείχαν στην Τουρκία να εισβάλει στη μεγαλόνησο.
ΥΓ: Φίλη, πρότεινε χθες την καθιέρωση μιας εκπομπής με την παρουσίαση προσωπικοτήτων που επιτελούν σημαντικότατο έργο αλλά ελάχιστοι τις γνωρίζουν. Τέτοιου είδους εκπομπές είναι μέσα στο πνεύμα της διαδικτυακής τηλεόρασης “Ανιχνεύσεις web tv”. Θα την κάνουμε την εκπομπή αν η φίλη δεχθεί να την παρουσιάζει. Νομίζω θα αφήσει το στίγμα της.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/2/21 | (2 σχόλια)
    Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο προβληματισμός του τι κάνουμε με την Τουρκία επανέρχομαι: 1.-Πιστεύω πως μεθοδευμένα θα πρέπει να κηρύξουμε χωρικά ύδατα 12 ή 10 ναυτικά μίλια (να υπάρχει αντιστοιχία χωρικών υδάτων και εύρους εναέριου χώρου). Δεν έχει ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας