Αν είναι δυνατόν: Ο «δεξιός» Τζήμερος μιλά για «εγκλήματα κατά των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821»

26/4/21 | 4 | 0 | 239 εμφανίσεις

Συμφωνεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης;

Σε «εγκλήματα κατά των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821» αναφέρεται ο -κατά τ’ άλλα- «δεξιός» Θάνος Τζήμερος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Θάνος Τζήμερος ο οποίος είναι ο επικεφαλής του κόμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και συνεργάζεται με τον Φαήλο Κρανιδιώτη διατύπωσε έναν ισχυρισμό που ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φανταζόταν και έρχεται λίγες ώρες μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Θ.Τζήμερος σημειώνει σε ανάρτηση του: «Η εθνική αυτογνωσία ξεκινάει από την αναγνώριση των σφαλμάτων και των αγριοτήτων τα οποία κάθε έθνος αυτής της γης έχει διαπράξει. Στηλιτεύουμε τις κτηνωδίες των Τούρκων, αλλά αρνούμαστε να μάθουμε, διαβάζοντας τις εξιστορήσεις αυτοπτών μαρτύρων, Ελλήνων και φιλελλήνων, για το τι συνέβη στην Επανάσταση, για παράδειγμα, κατά την πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς».

«”Το ασκέρι οπού ήταν μέσα το Ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκαις, παιδιά και άνδραις, 32,000 μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτζάς.” Και πιο κάτω: “Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη”, διότι πατούσε επί πτωμάτων», προσθέτει ο Θ.Τζήμερος.

Ο Θάνος Τζήμερος, που ουσιαστικά παρουσιάζει τους δυνάστες της Πελοποννήσου ως θύματα, συνεχίζει εκφράζοντας το παράπονο του για τ’ ότι δεν διδάσκονται στα σχολεία οι σφαγές και οι λεηλασίες στην Τριπολιτσά.

«Διά της αποσιώπησης δεν χτίζεται εθνικό φρόνημα. Χτίζεται εθνικό μύθευμα», συνέχισε, πατώντας στον δρόμο που έχουν χαράξει όλοι όσοι θέλουν να μας πείσουν ότι τα στοιχεία της παράδοσής μας αποτελούν μύθους που πρέπει να διαλυθούν για να δούμε το φως.

Δείτε την προκλητική ανάρτηση:

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/981733_einai-dynaton-o-dexios-tzimeros-mila-gia-egklimata-kata-ton

Category: Ειδησεις

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Grantaire says:

  Eντάξει τώρα, μίλησε και ο Τζήμερος….Το δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι όλοι αυτοί των “τάχα μου αντιπολιτευόμενων κομμάτων και κομματιδίων”, είναι πραγματικά σούργελα που μπροστά τους ακόμη και οι κυβερνώντες φαντάζουν σοβαροί. Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς: Βελόπουλος, Τράγκας, Τζήμερος, Κωνσταντοπούλου,Κρανιδιώτης, Βαρουφάκης, Μακρή και όλο το κακό συναπάντημα… Το ότι είναι σούργελα βέβαια δέν αναιρεί το γεγονός ότι ορισμένοι απ΄αυτούς είναι συνειδητοί πράκτορες, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού.

 2. 2
  Βασίλης Αγγελίδης says:

  Μα τι κολλήματα είναι αυτά που έχουμε;
  Το έθνος να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές.
  Ο Κολοκοτρώνης τα λέει. Τους σφάξαμε, τι να κάνουμε τώρα. Πόλεμος είναι.
  Ούτε η επανάσταση ακυρώνεται, ούτε εξισωνόμαστε με τους Τούρκους. Κι εγώ άμα ήμουν εκεί τότε μπορεί να έσφαζα.
  Νισάφι με τα κολλήματα!

 3. 3
  Γιώργος says:

  Κρίνουμε τα ιστορικά γεγονότα με τα σημερινά κριτήρια και ήθη. Όμως έτσι διεξάγονταν οι πόλεμοι στον 19 αιώνα. Να θυμίσουμε εδώ τις σφαγές και τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ,της Σμύρνης και κάθε πόλης με Ελληνικό πληθυσμό, αμέσως μετά τη κήρυξη της επανάστασης. Οι Τούρκοι σε αντίποινα εξόντωσαν δεκάδες χιλιάδες και για αυτούς δεν είδα να μιλάει κανείς.

 4. 4
  Αλή Αλ-Γιουνάνι says:

  Γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων

  Την επόμενη φορά που θα πας στην Αθήνα, πήγαινε στη Σταδίου, στην Παλιά Βουλή και μπες από την πίσω πόρτα. Ζήτησε να σε πάνε στο χώρο της Βιβλιοθήκης και ζήτησέ τους να σου φέρουν εφημερίδες του 1928, του 1933, του 1939, του 1950 και του 1960. Τα φύλλα της κάθε εφημερίδας τα δένουν σε τόμους ανά μήνα ή και περισσότερους μήνες μαζί γιατί οι τότε εφημρίδες είχαν λίγες σελίδες. Οπότε μπορείς να ζητάς ας πούμε ‘Εστία Μάρτιος 1932’ κοκ. Έχουν τα πάντα γιατί έχουν τεράστια υπόγεια.

  Εσύ πάρε μαζί σου ένα χαρτάκι με ημερομηνίες (που έγιναν τα γεγονότα που λένε σήμερα) και τις ημέρες που σήμερα γίνονται επέτειοι. Και βρες στο Ιντερνέτ ένα κατάλογο των υπαρκτών ημερησίων εφημερίδων το 1920, το 1930, το 1945, το 1955, το 1965 και το 1973. Ή, εναλλακτικά, ζήτησε από τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης της Παλιάς Βουλής να σου πουν ποιες εφημερίδες του 1920, κοκ έχουν, οπότε τον κατάλογο το φτειάχνεις εκεί. ΚΙ άρχισε λοιπόν να ψάχνεις στις ημερομηνίες που ξέρεις. Κι όταν βρεις κάτι, μια αναφορά σε ελληνική εφημερίδα, δεξιά, κεντρώα, αριστερή, μεταξική, κομμουνιστική, ταγματασφαλίτικη επί Κατοχής, κλπ που να μιλάει για “γενοκτονία των Ποντίων” ή άλλων, πες μου το. Αλλά για να μην κουραστείς πολύ, θα στο πω εγώ από τώρα. Δεν θα βρεις τίποτα. Γιατί;

  Πρώτον, γενοκτονία σημαίνει ‘πρόθεση εξόντωσης ολόκληρου έθνους’. Και κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στην οθωμανική διοίκηση.

  Δευτερον, η αναφορά σε γενοκτονία είναι σιωνιστική προπαγάνδα. Δεν ξεκίνησε από κανένα Αρμένη, κανένα Πόντιο, κανένα Μικρασιάτη. Ξεκίνησε από σιωνιστές που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν για δικούς τους σκοπούς κι αυτό έκαναν, πληρώνοντας πράκτορες ανάμεσα σ’ όλους αυτούς. Τα περί αρμενικής γενοκτονίας άρχισαν πρώτα ήδη στο μεσοπόλεμο από σιωνιστές της Γαλλίας και της Αγγλίας. Αν θα ψάξεις σε αρμενικές σοβιετικές εφημερίδες, δεν θα βρεις καμμιά αναφορά σε ‘αρμενική γενοκτονία’.

  Όσο δε για τους Πόντιους, τους Καππαδόκες, τους Μικρασιάτες και τους Έλληνες της Ανατολής (Συρία, Μεσοποταμία), γι’ αυτούς δεν είχε ειπωθεί η λέξη ‘γενοκτονία’ πριν από τις αρχές του 1980. Ψάξε δηλαδή και σε εφημερίδες του 1975-1979. Την σιχαμερή αρχή την έκανε επί ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Και τους έπεισε τους φουκαράδες τους Πόντιους με υποσχέσεις για λεφτά και λεφτά – το ίδιο ΠΑΣΟΚικό σκατό δηλαδή που κατέστρεψε την χώρα.

  Τρίτον, μη με διαβάζεις στραβά. Με τα παραπάνω δεν λέω ότι δεν έγιναν σκοτωμοί. Έγιναν πολλοί αλλά με διαφορετικό τρόπο.
  Υπήρχαν Αρμένηδες, Πόντιοι, Μικρασιάτες βουλευτές στα οθωμανικά κοινοβούλια. Αλλά οι Αρμένηδες έγιναν με τη θέλησή τους όργανα των Ρώσσων και των Γάλλων και στον Α’ ΠΠ έκαναν δολιοφθορές στον οθωμανικό στρατό (που συμμετείχαν και Πόντιοι και Μικρασιάτες) στα μετόπισθεν του ρωσσικού μετώπου.

  Κι οι Οθωμανοί δεν σκότωσαν τους Αρμένηδες. Τους υποχρέωσαν να μετακινηθούν σε άλλα μέρη. Και κείνοι που τους σκότωσαν ήταν οι Ζαζά κι οι Κουρμάντζι που είναι δυο διαφορετικά έθνη που οι κακούργοι της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ αποκαλούν με το…

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας