Αν ήθελα μια δεύτερη ζωή θα ήθελα να γεννηθώ στην Υεμένη.

10/6/21 | 0 | 0 | 170 εμφανίσεις
της Πωλίνας Άνιφτου
Υεμένη! Αν ήθελα μια δεύτερη ζωή θα ήθελα να γεννηθώ στην Υεμένη. Είναι η χώρα από όπου ξεκίνησε η Αραβική γλώσσα και ήταν κατά την αρχαιότητα η πιο πλούσια χώρα της Αραβικής χερσονήσου όπου οι Σαουδαραβες έστελναν τα παιδιά τους για να σπουδάσουν, πήγαιναν θρησκευτικά ταξίδια και για ψώνια.
Υπήρξε δε μέρος της μεγάλης Αυτοκρατορίας της Αβυσσηνιας δλδ της Αιθιοπίας και λόγω της μεγάλης μετακίνησης πληθυσμών σήμερα οι κάτοικοι είναι από τους πιο όμορφους στον πλανήτη. Υπάρχουν άνθρωποι με έγχρωμο δέρμα και γαλανά ματιά, ξανθοί με βαθιά μαύρα μάτια, μελαμψοι ξανθοί και γυναίκες με πολλά χαρακτηριστικά Αφρικής και Αραβικών χρόνων των Αμπασσιδων.
Η Υεμένη είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο Ιουδαισμος αν και σήμερα η κοινότητα των Εβραίων είναι πολύ μικρή πια, αφού τοσο οι Εβραίοι της Υεμένης όσο και της Αιθιοπίας μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ με επιχειρήσεις.
Από την άλλη μπορεί κανείς να μην το γνωρίζει αλλά υπάρχει το Άδειο Τετραγωνο όπως είναι γνωστό μεταξύ Υεμένης και Σαουδικής που είναι ακατοίκητο και γεμάτο τεράστιους αμμόλοφους και είναι το πιο πλησιο μέρος σε όλη την χερσόνησο και ένας από τους λόγους του πολέμου μεταξύ των δύο αυτών χωρών.
Όλα αυτά τα μάθαμε από την εκπομπή In Dubio της Πωλίνας Ανιφτου στις 6 Ιουνίου από τους καλεσμένους μας τον Δρ. Vaggelis Bachar Moussa Αραβολόγο κια τον ιστορικό Νίκος Τοπούζης . Την εκπομπή θα την βρείτε στο κανάλι μας στο YouTube και στο www.anixneuseis.gr  ΕΔΩ

Category: Διπλωματία

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο