Ανω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ – Α.Τσίπρας: «Φεύγω από την ηγεσία του κόμματος αν…» – Τα «βρόντηξε» ο Πιτσιόρλας – Ποιοι ακολουθούν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε o ίδιος ο Α.Τσίπρας αν υλοποιηθεί το χειρότερο σενάριο στις εθνικές εκλογές.

Την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων της Κουµουνδούρου, αν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείµενες εθνικές εκλογές είναι κάτω από το όριο του 23%, δηλαδή κάτω από την επίδοση του κόµµατος στις κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξετάζει ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς αυστηρής επιτροπείας από τις δυνάµεις της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης.

Το απόγευµα της περασµένης Κυριακής, οπότε και συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στην Κουµουνδούρου µε τη συµµετοχή κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του κόµµατος, µε σκοπό να προετοιµάσει το έδαφος για την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, έριξε στο τραπέζι το σενάριο της «παραίτησής» του, προκειµένου να αποφύγει εγκαίρως την εκδήλωση επιθετικών κινήσεων προς το πρόσωπό του.

Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού ήταν µονόδροµος, καθώς οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στην Κουµουνδούρου δεν άφηναν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας σε σχέση µε το αποτέλεσµα της κάλπης των ευρωεκλογών και ο ίδιος έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του πριν οι εσωκοµµατικοί του αντίπαλοι τον στήσουν στον τοίχο.

Δηλαδή, η περίφηµη οµάδα των «53+», µε άτυπο ηγέτη τον Ευκλ. Τσακαλώτο, καθώς και το αποκαλούµενο ιστορικό ιερατείο του κόµµατος, που εκπροσωπείται από την τριανδρία των Ν. Βούτση, Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη.

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριβή: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Τη δημιουργία πολιτικού κέντρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και κάτω από επίβλεψη των των  Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Σκουρλέτη ,το οποίο θα συντονίζει και θα χαράσσει την προεκλογική στρατηγική αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Την ίδια ώρα έρχονται αλλαγές, με νέα πρόσωπα να βγαίνουν μπροστά, και άλλα να αποχωρούν από το μέγαρο.

Αποχωρούν από το Μαξίμου

  • ΧΡ. Βερναρδάκης
  • Γ. Σκλιάς (εταιρεία VoxPop Analysis)

Οι δύο άνδρες χρεώνονται το γεγονός ότι δεν προέβλεψαν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα.

Η νέα ομάδα του Μαξίμου

Υπεύθυνος εκλαΐκευσης προγράμματος

Ε. Tσακαλώτος

Η νέα ομάδα του Μαξίμου θα βγει μπροστά στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο υπουργός Οικονομικών έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο ρόλο της εκλαΐκευσης του κυβερνητικού προγράμματος στην κοινωνία, κάτι που δεν επετεύχθη στις ευρωεκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε βραδινή σύσκεψη με υπουργούς και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του ΥΠΟΙΚ.

Υπεύθυνοι προεκλογικής εκστρατείας

  • Γ. Δραγασάκης
  • Α. Xαρίτσης
  • Γ. Σταθάκης

Η ειδική επιτροπή που θα βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό όσον αφορά το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η

Επιτροπή ψηφοδελτίων

  • Α. Tσίπρας
  • Π. Σκουρλέτης
  • Α. Φλαμπουράρης
  • Δ. Bίτσας
  • Θ. Δρίτσας
  • Α. Kοτσάκας
  • Ε. Kαλαμάρα

Τα «βρόντηξε» και έφυγε ο Σ.Πιτσιόρλας από το Υπουργικό – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, εξερχόμενος χτες από το υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ο υπουργός αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Ο κ. Πιτσιόρλας  συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και τους ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

pronews.gr

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιος αρχηγος νικημενου στις εκλογες κυβερνητικου κομματος , που ειχε 145 βουλευτες και θα εχει ως αξιωματικη αντιπολιτευση 50-60 (γιατι τοσους θα εχει με το 20% , που θα παρει στις βουλευτικες εκλογες) – δεν θα παρητειτο ,οταν μαλιστα εισαι ο κ. Τσιπρας , που κατα καποιον σοβαρο καθηγητη Πανεπιστημιου ετρωγε ως μπρεκφαστ τον κ. Μητσοτακη;;;.
    Αλλα τι λεει η λαικη παροιμια ” οποιος υπερηφανευεται γρηγορα ταπεινωνεται” και ευτυχως που αυτη ισχυει ανα τους αιωνες.
    Αλλα εδω που τα λεμε ”δεν θα χασει και η Βενετια βελονι”, μετα μαλιστα την αντιδημοκρατικη kolotoumpa του το 2015 και την Συμφωνια των Πρεσπων, που επαιξε σε μια ζαρια την τιμη και την δοξα της Μακεδονιας μας .

  2. Επιχειρήσανε πολλάκις να εκτρέψουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και αυτό ήταν η ταφόπλακα τους.Μια χώρα που επλήγη από τη χουντα των συνταγματαρχών,δεν θα παρέδιδε το στα χέρια του ολοκληρωτισμού.Οι πολίτες γνωρίζουν τους πολιτικούς και τη στάση τους απέναντι στην πολιτεια και γι’αυτό δεν ξεχνούν με ποιους έχουν να κάνουν.

    • Συγγνώμη, Θεοδοσία, αλλά δεν βλέπω για ποιο “δημοκρατικό” μας σύστημα μιλάς, εκτός κι αν εσύ βλέπεις σαν τέτοιο την κομματοκρατία(*). Τι ακριβώς πληγή προκάλεσαν οι Συνταγματάρχες στην χώρα; Και πώς την … “θεράπευσε” το …. “το δημοκρατικό μας πολίτευμα” (sic);

      “Οι πολίτες γνωρίζουν τους πολιτικούς και τη στάση τους απέναντι στην πολιτεια και γι’αυτό δεν ξεχνούν με ποιους έχουν να κάνουν”

      Οι πολίτες γνωρίζουν τούς πολιτικούς και τα ρουσφέτια που τούς κάνουν. Γι αυτό, άλλωστε, τούς ψηφίζουν. Για ποια … “στάση τους απέναντι στην πολιτεια” μιλάς; Μήπως είσαι ενταλώς εκτός πραγματικότητος;

      “Όταν ο λαός ψηφίζει οι δυνάστες του πανηγυρίζουν. Και αυτός χαίρεται για το δικαίωμα που του εκχωρούν να διαιτητεύει στις φιλοδοξίες τους. Η πολιτική απάτη ως καθολική ιδεολογία της νεοτερικότητας. Πώς ο λαός θητεύει στην απόλυτης ολιγαρχικής κοπής αιρετή μοναρχία πιστεύοντας ότι καθεύδει στο ανάκλιντρο της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας» (Γ. Κοντογιώργης):

      (*) https://www.youtube.com/watch?v=ThKeLygoyzc

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα