Ανυποχώρητη η τουρκοκυπριακή πλευρά στη Γενεύη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε ότι η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο και πως νόμισμα του νέου κράτους θα είναι μόνο το ευρώ.

Καμία υπαναχώρηση δεν υπήρξε από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς κατά τις αρχικές τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη διάσκεψη της Γενεύης. Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν κατέθεσε κάποιο σχέδιο λύσης επεξεργασμένο από την ΕΕ, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΡΙΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε ότι η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο και πως νόμισμα του νέου κράτους θα είναι μόνο το ευρώ.

Υποσχέθηκε επίσης ότι η ΕΕ θα ενισχύσει οικονομικά τη λύση.

Κατά την τοποθέτηση του στη διάσκεψη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη διπλή ιδιότητα του στη Διάσκεψη ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως επικεφαλής της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Από την πλευρά του ο έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στην πρόταση της Αθήνας για την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας, ανάμεσα στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτή την ώρα ξεκινά το γεύμα εργασίας στο οποίο συμμετέχουν τρία άτομα από την κάθε πλευρά. Η Διάσκεψη επαναλαμβάνεται στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, ενώ στο μεσοδιάστημα ο κ. Γκουτέρες θα συναντήσει τους τρεις υπουργούς εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων, αλλά και τον κ. Γιούνκερ.

Τέσσερις αρχηγοί κομμάτων του ενδιάμεσου κεντρώου χώρου στην Κύπρο εξέφρασαν ενστάσεις με τους χειρισμούς Αναστασιάδη , ενώ ανάλογα προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει και ο κ. Ακιντζί.

skai.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα