Ανυποχώρητη η τουρκοκυπριακή πλευρά στη Γενεύη

12/1/17 | 0 | 0 | 542 εμφανίσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε ότι η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο και πως νόμισμα του νέου κράτους θα είναι μόνο το ευρώ.

Καμία υπαναχώρηση δεν υπήρξε από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς κατά τις αρχικές τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη διάσκεψη της Γενεύης. Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν κατέθεσε κάποιο σχέδιο λύσης επεξεργασμένο από την ΕΕ, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΡΙΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε ότι η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο και πως νόμισμα του νέου κράτους θα είναι μόνο το ευρώ.

Υποσχέθηκε επίσης ότι η ΕΕ θα ενισχύσει οικονομικά τη λύση.

Κατά την τοποθέτηση του στη διάσκεψη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη διπλή ιδιότητα του στη Διάσκεψη ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως επικεφαλής της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Από την πλευρά του ο έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στην πρόταση της Αθήνας για την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας, ανάμεσα στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτή την ώρα ξεκινά το γεύμα εργασίας στο οποίο συμμετέχουν τρία άτομα από την κάθε πλευρά. Η Διάσκεψη επαναλαμβάνεται στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, ενώ στο μεσοδιάστημα ο κ. Γκουτέρες θα συναντήσει τους τρεις υπουργούς εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων, αλλά και τον κ. Γιούνκερ.

Τέσσερις αρχηγοί κομμάτων του ενδιάμεσου κεντρώου χώρου στην Κύπρο εξέφρασαν ενστάσεις με τους χειρισμούς Αναστασιάδη , ενώ ανάλογα προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει και ο κ. Ακιντζί.

skai.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    11/6/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς 09.06.2021 • 20:55  Το κυνικό κλισέ λέει πως «το Κυπριακό δεν πουλάει, βάλ’ το πρώτο θέμα και θα βουλιάξεις». Για μένα δεν ήταν ποτέ έτσι. Το πρώτο μου ρεπορτάζ αφορούσε την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους – αποφεύγω να γράψω ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας