ΑΝΤΟΧΗ

27/6/18 | 0 | 0 | 1,391 εμφανίσεις

 Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Στο βιβλίο “ΑΝΤΟΧΗ”, ο Σκοτ Κέλι καταγράφει με πρωτοφανή αμεσότητα το συγκλονιστικό ταξίδι στο διάστημα, την επίπονη διαδρομή που προηγήθηκε, και τα καθοριστικά παιδικά του χρόνια.

Βετεράνος αστροναύτης τεσσάρων διαστημικών πτήσεων και ο Αμερικανός που διατηρεί το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεχόμενης παραμονής στο διάστημα, ο Σκοτ Κέλι έχει βιώσει καταστάσεις όπως ελάχιστοι. Μέσα από το βιβλίο του “ΑΝΤΟΧΗ” , μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε την οικεία σφαίρα του, σε ένα περιβάλλον μου μοιάζει απόλυτα εχθρικό προς την ανθρώπινη ζωή.

Οι διαστημικές πτήσεις μακράς διάρκειας χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα απαιτητικές και επικίνδυνες και ο Κέλι περιγράφει παραστατικά όλες τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος: τις τρομερές επιπτώσεις στο σώμα του ̇ την απομόνωση από τα αγαπημένα του πρόσωπα και τη στέρηση των ανέσεων της ζωής στη Γη ̇ τις ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες της σύγκρουσης του ΔΔΣ με διαστημικά απορρίμματα ̇ και την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία του να νιωθεις ανήμπορος να βοηθήσεις όταν η τραγωδία χτυπά την οικογένειά σου – μια αγωνιώδη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Κέλι όταν η γυναίκα του δίδυμου αδελφού του, η δημόσια λειτουργός Γκάμπριελ Γκίφορντς, έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης ενώ εκείνος διένυε τους πρώτους δύο μήνες σε προηγούμενη αποστολή του.

Η ανθρωπιά του Κέλι, το χιούμορ και η αποφασιστικότητά του διατρέχουν την εξιστόρηση καθώς αναπολεί την ιδιαίτερη παιδική του ηλικία στο Νιου Τζέρσεϊ και τη νεανική έμπνευση που πυροδότησε την εκπληκτική σταδιοδρομία του, καθιστώντας σαφή την πεποίθησή του ότι ο Άρης αποτελεί τον επόμενο, πλέον απαιτητικό, σταθμό στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων.

Γεννημένος αφηγητής και σύγχρονος ήρωας, ο Κέλι έχει να μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον, το οποίο θα συνεχίζει να εμπνέει τις επερχόμενες γενιές. Σε αυτό το βιβλίο, μέσω της προσωπικής του ιστορίας, γευόμαστε το θρίαμβο της ανθρώπινης ευρηματικότητας, τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, και το ασύλληπτο θαύμα του Γαλαξία μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σκοτ Κέλι είναι πρώην στρατιωτικός πιλότος μαχητικών και πιλότος δοκιμών, μηχανικός, αστροναύτης, και απόστρατος σμήναρχος της Αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Βετεράνος αστροναύτης με τέσσερις διαστημικές πτήσεις στο ενεργητικό του, ο Κέλι ήταν διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ( ΔΔΣ ) σε τρεις αποστολές και πρόσφατα επέστρεψε στη Γη έχοντας περάσει μία ολόκληρη χρονιά στο ΔΔΣ . Κατά τη διάρκεια της αποστολής «Year in Space» έθεσε ρεκόρ για τις περισσότερες εν συνεχεία μέρες στο διάστημα και τη μεγαλύτερη μεμονωμένη διαστημική αποστολή από Αμερικανό αστροναύτη. Ζει στο Χιούστον στο Τέξας.

 

 

Συγγραφέας: Σκότ Κέλι

Μετάφραση: Στέλλα Τσικρικά

Επιμέλεια:  Στέλλα Τσικρικά

Επιστημονική επιμέλεια: Δημήτρης Τσακίρης (Ιπτάμενος Μαχητικών Αεροσκαφών), Παναγιώτης Χαρίτος

 

Εκδοτικός Οίκος Ροπή
ISBN 978-618-5289-23-2
Τίτλος Σκότ Κέλι: Αντοχή
Υπότιτλος Ένας χρόνος στο διάστημα. Μια Ζωή ανακαλύψεων.
Τίτλος Πρωτοτύπου  

Endurance: A Year in Space, A Lifetime of Discovery

Γλώσσα Πρωτοτύπου Αγγλικά
Γλώσσα από την οποία έγινε η Μετάφραση Αγγλικά
Συγγραφέας (Ελληνικά) Σκότ Κέλι
Συγγραφέας (Λατινικά) Scott Kelly
Μεταφραστής Στέλλα Τσικρικά
Άλλοι Συντελεστές
(Σημειώστε Και Ιδιότητα)
Επιμέλεια: Στέλλα Τσικρικά. Επιστημονική επιμέλεια:Δημήτρης Τσακίρης (Ιπτάμενος Μαχητικών Αεροσκαφών), Παναγιώτης Χαρίτος
Θέμα(Γενική Κατηγορία π.χ. Μυθιστόρημα, Ποίηση) Διάστημα
Τιμή Πώλησης € 21 €
Με ή Χωρίς ΦΠΑ 22.26 €
Συντελεστής ΦΠΑ% 6%
Μήνας / Έτος 1ης Έκδοσης Ιούνιος 2018
Μήνας / Έτος Τρέχουσας Έκδοσης Ιούνιος 2018
Αριθμός Έκδοσης Πρώτη
Είδος:   Βιβλίο,  Άλλο Βιβλίο
Εξώφυλλο

(Σκληρό, Μαλακό, Πανόδετο..)

Μαλακό
Αριθμός Σελίδων 512
Διαστάσεις (Ύψος X Πλάτος) cm 17 Χ 24
Βάρος (gr)  
Ονομασία Σειράς  

 

 

 

ISBN: 978-618-5289-23-2

Διαστάσεις: 17 X 24

Αριθμός σελίδων: 512

Τιμή    21.0 € χωρίς ΦΠΑ

Τιμή    22.26 € με ΦΠΑ

 

Category: Βιβλιοκρισιες

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας