Αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν συναντήθηκε στην Άγκυρα με την τουρκική κυβέρνηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν ήρθε στην τουρκική πρωτεύουσα το απόγευμα για να πραγματοποιήσει επαφές με την κυβέρνηση, σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, Εμιρχάν Μουτάκι, θα πραγματοποιήσει σήμερα μερικές συναντήσεις με την αντιπροσωπεία του στην Τουρκία. Αυτή η επίσκεψη θα είναι η πρώτη επαφή υψηλού επιπέδου μεταξύ των Ταλιμπάν και της Τουρκίας.

Όταν οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και των Ταλιμπάν για τη λειτουργία και την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν είχαν δηλώσει ότι δεν ήθελαν ξένες δυνάμεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Σχετικά με αυτό το θέμα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες με τους ηγέτες των Ταλιμπάν για περισσότερο από τρεις ώρες.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡarti είχε δώσει θετικά μηνύματα προς τους Ταλιμπάν. Τέλος, στην ομιλία του στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της G20, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε:

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πολιτική και γεωπολιτική πραγματικότητα στο Αφγανιστάν. Είναι κρίσιμο να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα το συντομότερο δυνατό, όχι μόνο σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Διατηρώντας ανοιχτούς τους διαύλους διαλόγου, πρέπει να κατευθύνουμε τους Ταλιμπάν προς τη δημιουργία μιας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς με στρατηγική υπομονή και σταδιακή προσέγγιση».

Ο Μουτάκι, ο οποίος θα βρίσκεται στην Άγκυρα, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η διοίκηση της Καμπούλ ήθελε να «δημιουργήσει μια σταθερή σχέση με την Τουρκία». Ο Μουτάκι είπε ότι ήταν σε επαφή με τις τουρκικές αρχές και σημείωσε ότι αναμένουν από την Τουρκία να βοηθήσει στην κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ.

Haber Turk, Samanyolu Haber, Sozcu,

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα