Αντιδρά η Πολωνία στην «Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ε.Ε. πρέπει να είναι ικανή να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, τόνισε η Μπεάτα Σίντλο

Αντιδρά η Πολωνία στην «Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων»

Η Πολωνία δεν συμφωνεί με την ιδέα μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων», ένα από τα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ με επίκεντρο το μέλλον της Ένωσης μετά το Brexit, είπε σήμερα η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο.

«Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ να μιλήσουμε για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων» δήλωσε η επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τις προετοιμασίες ενόψει της 60ής επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, που θα εορταστεί την 25η Μαρτίου στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Η ΕΕ πρέπει να είναι ικανή να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις. Εκτός της πολιτικής ενότητας, έχει ανάγκη από μια θεσμική ενότητα. Δεν θα αποδεχθούμε καμία ενέργεια που θα υπονόμευε την ακεραιότητα της κοινής αγοράς, του χώρου Σένγκεν και της ίδιας της ΕΕ» σημείωσε η ίδια.

Έχοντας απομονωθεί μία ημέρα πριν λόγω της επιλογής της να μην στηρίξει την επανεκλογή του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Πολωνία προκάλεσε την οργή ορισμένων κρατών μελών καθώς αρνήθηκε χθες, στο πλαίσιο αντιποίνων, να υπογράψει και να επικυρώσει τα συμπεράσματα της Συνόδου των 28.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα