«Ανταρσία» στο υπουργείο Εξωτερικών στις ΗΠΑ

28/1/17 | 0 | 0 | 482 εμφανίσεις

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα στελέχη που αποχώρησαν είχαν υπηρετήσει και επί προεδρίας Ομπάμα και Μπους και φαίνεται να εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη σθεναρή τους διαφωνία στον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική, στις επιλογές πρέσβεων για τον ΟΗΕ και τη Μεγάλη Βρετανία καθώς και στο πλήθως διαταγμάτων με τα οποία ο Ντόναλντ Τράμπ παρακάμπτει τον κρατικό μηχανισμό και ενεργεί αυτοβούλως.

Άμεση ήταν η απάντηση από κύκλους του Τίλερσος και τον Λευκό Οίκο, κατηγορώντας την Washington Post για μεγέθυνση ενός ανύπαρκτου θέματος, το οποίο ωστόσο παραμένει γεγονός.
Κριτικοί αντιτείνουν ότι όλοι τα στελέχη πολιτικού επιπέδου υποβάλλουν παραδοσιακά τις παραιτήσεις τους σε κάθε αλλαγή, κάτι που δεν φαίνεται όμως να ισχύει για την εσωτερική επετηρίδα.
Σύμφωνα με την Washington Post μεταξύ των στελεχών που παραιτήθηκαν είναι ο μόνιμος υφυπουργός Διοίκησης Patrick Kennedy καθώς και οι τρεις άμεσα υφιστάμενοί του,
Ο βοηθός υφυπουργός για τη Διαχείριση Joyce Anne Barr,
Η βοηθός υφυπουργός για τις προξενικές αρχές Michele Bond και
Ο πρέσβης Gentry O. Smith, διευθυντής του γραφειου διεθνών αποστολών

Μαζικές παραιτήσεις υφυπουργών και ανώτατων αξιωματούχων προκαλούν κλυδωνισμούς στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς μένει ακέφαλη ολόκληρη η υπηρεσία διοίκησης και εσωτερικής διαχείρησης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας