Αντίσταση με όραμα την 1η του Απρίλη του 1955: Η Κύπρος δεν πωλείται! Μας το απαγορεύουν οι θυσίες των ηρώων αγωνιστών μας

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Τα αμούστακα παιδιά της Κύπρου, τέκνα ανταρτών της ΕΟΚΑ, διαδηλώνουν με ελληνικές σημαίες για την Ένωση του νησιού με την Ελλάδα. Φωτογραφία Αρχείου της Ε.Ο.Κ.Α.


Της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗ

Η σκέψη μας και το όραμά μας είναι στραμμένα στους ηρωικούς αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. και στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του 1955 -1959 που έμεινε ανεκπλήρωτος και μας καλεί πάντα να τον εκπληρώσουμε, ο ύμνος του αποχαιρετισμού του Ρίτσου προς τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον Σταυραετό του Μαχαιρά:

«Αν λυπάμαι για κάτι είναι που δεν θα μπορέσω να κάνω τίποτα για σας (όχι φήμη, ή σαν ιδέα, ή σα θρύλος, μα με τούτα τα ίδια μου τα χέρια), έτσι να πούμε, να, να ρίξω κι εγώ μια ντουφεκιά στον αέρα στην γιορτή της απελευθέρωσης».    

Με τον συγκλονιστικό αποχαιρετισμό του Ρίτσου στον Σταυραετό του Μαχαιρά ασπαζόμαστε τους ήρωες και αυτό είναι το σημείο της επανεκκίνησης για την απελευθέρωση του νησιού. Η Κύπρος δεν πωλείται. Μας το απαγορεύουν οι θυσίες  των ηρώων αγωνιστών μας που πολέμησαν τον τύραννο για να είμαστε λεύτεροι.

Απαγορεύουν οι θυσίες των ηρώων μας στις πολιτικές ηγεσίες  Ελλάδας και Κύπρου να αποδεχθούν τις επαίσχυντες λύσεις που επιχειρήθηκαν να επιβληθούν στο Κρανς Μοντανά και να δηλώνουν χωρίς αιδώ ότι  το σημείο επανεκκίνησης των συνομιλιών θα είναι συνέχεια των παράνομων και άκυρων πενταμερών διασκέψεων τουτέστιν επανεκκίνηση για τα κράτη του βορρά και του νότου, όπως  ξεδιάντροπα μας ευχήθηκε ο Γ.Γ των Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες – καλή τύχη στο βορρά και στο νότο.             

  • Απαγορεύουν οι ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού  αγώνα  στις  πολιτικές ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδος να ξεπουλήσουν την Κύπρο, καταλύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία από πενταμερή σε πενταμερή που διοργανώνει η  νέα ιερά συμμαχία Βρετανών και Τούρκων μαζί με  τους παρατρεχάμενους και επισπεύδοντες ευρωατλαντιστές. 

 Πιστεύω ακράδαντα ότι έφθασε η ώρα του απανταχού Ελληνισμού μεθώντας με το αθάνατο κρασί του   εικοσιένα και του πενήντα, να ορθώσει τείχος και να υπερασπισθεί το όραμα των ηρώων μας που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την λευτεριά.    

Πιστεύω ότι ο απανταχού Ελληνισμός μπορεί να αποτινάξει τον  μισό αιώνα κατοχής. Τώρα είναι η ώρα να αποτινάξει και να ακυρώσει τα έκνομα σχέδια των Βρετανών, που ορέγονται την αναβίωση της σύμβασης της Κύπρου του 1878, με την οποία έθεσαν τα θεμέλια της ισόβιας διακυβέρνησής τους στο νησί, γεγονός που βιώνει ο Ελληνικός λαός μέχρι σήμερα.

Επισημαίνω, αναφέροντας τον Ελληνικό λαό, ότι κανένας δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα, επειδή είμαστε δύο κράτη Κυπριακή Δημοκρατία και Ελληνική Δημοκρατία, να αποκαλούμαστε Έλληνες και όποιος επιδιώκει να μας αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα εγώ τον θεωρώ ρατσιστή εφάμιλλο εκείνου που υποστηρίζει το απαρχάιντ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Η.Β. είναι απόλυτα ταυτισμένο με την Τουρκία, όπως  και με το ακραίο Ισλάμ. Αυτό εξηγεί την στάση του, απέναντι  στον εναγκαλισμό Πούτιν -Ερντογάν και ουδείς υπαινιγμός γίνεται εκ μέρους του, σε αντίθεση με τις Η.Π.Α.

Είναι γνωστό ότι μηχανευόμενοι την σύγκληση της διάσκεψης του Λονδίνου για να μην χάσουν την Κύπρο εξαιτίας του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 τοποθέτησαν τους Τούρκους ρυθμιστές του Κυπριακού Ζητήματος προς ίδιον όφελος.

Σήμερα εφαρμόζοντας πιστά οι Βρετανοί αυτό το σχέδιο από πενταμερή σε πενταμερή, θα μας οδηγήσουν σε διπλή κατοχή αυτοί με τους Τούρκους αν ο απανταχού Ελληνισμός δεν δράσει τώρα στην συγκεκριμένη παγκόσμια γεωπολιτική συγκυρία που όλα είναι ρευστά γύρω μας και η Τουρκία έχει εναγκαλιστεί με την Ρωσία και τον Πούτιν ενω

Ταυτόχρονα απομακρύνεται  από την Δύση.  Οι πρωτοβουλίες επανατοποθέτησης για μια ενιαία και ελεύθερη Κύπρο βασιζόμενη στον Καταστατικό Χάρτη για την κυρίαρχη ισότητα των κρατών και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο που απαγορεύουν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πρέπει να αφεθούν στις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος και της Κύπρου.

Οι ηγεσίες αυτές μας αποδεικνύουν οτι  με την πολιτική των υποχωρήσεων, στην Ελλάδα οι απαράδεκτες και ξεδιάντροπες δηλώσεις του ΥΠΕΞ  Δένδια υποστηρικτικές προς την Τουρκία, ημέρες Εθνικής παλιγγενεσίας, στην Κύπρο συναντήσεις του νέου ΠτΚ με το υποχείριο του Σουλτάνου τον Τατάρ και δηλώσεις αποδοχής του πλαισίου Κρανς Μοντανά μας οδηγούν σε νέα  οδυνηρά τετελεσμένα.

Έχω αναλύσει πολλές φορές τις καταστροφικές συνέπειες του Νταβός, όντως έχοντας υπεροπλία η Ελλάδα, με την αποσύνδεση του Κυπριακού από τις Ελληνοτουρκικές διαφορές. Το Κυπριακό Ζήτημα το κορυφαίο Εθνικό ζήτημα της Ελλάδος και του Ελληνισμού κινδυνεύει να αποσυνδεθεί όπως στο μοιραίο Νταβός με την πολιτική της υποτέλειας που υιοθετούν οι πολιτικές ηγεσίες.

Αν και απόγονοι του Θουκυδίδη σε Ελλάδα και Κύπρο, ορίζουμε πολιτικές ηγεσίες με διαχρονική έλλειψη εθνικής στρατηγικής, γεγονός ολέθριο που οδηγεί στην αποδυνάμωση της εθνικής κυριαρχίας, της κορυφαίας και θεμελιώδους αρχής του Καταστατικού Χάρτη.
  • Επανέρχομαι στις πολιτικές ελίτ στις οποίες πρέπει να βάλουμε φραγμό εμείς οι απανταχού Έλληνες  στις διαφαινόμενες εθνικές παραχωρήσεις  που είναι έτοιμοι από καιρό να μας  οδηγήσουν.

Τα φοβικά σύνδρομα  της ηγεσίας σε Ελλάδα και Κύπρο φαίνεται ότι επανακάμπτουν δριμύτερα. Επιγραμματικά παραθέτω την απαράδεκτη και προκλητική δήλωση πολιτικού που συναινούσε στην πώληση των F16 σηματοδοτώντας την έναρξη παροχών προς την Τουρκιά για να κορυφωθεί μετά τους σεισμούς με την υποτελή στάση του ΥΠΕΞ Δενδια και την δήλωση του ότι θα στηρίξει την Τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Αυτό αποτελεί πράξη μειοδοσίας αφού θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα από την Ελλάδα σε  μια τέτοια κρίσιμη θέση η κατοχική Τουρκία.

Ο  κατακτητής και εισβολέας που σαρώνει  με το Barbaros την Κυπριακή ΑΟΖ, το Αιγαίο, απειλεί τα νησιά μας, εισβάλει στα ελεύθερα εδάφη της Κύπρου μας, συνάπτει Τουρκολυβικά μνημόνια, έρχεται μια νύχτα ξαφνικά, εκτοξεύει τον Ταιφουν στην Αθήνα θα υποστηριχθεί για την θέση αυτή υψίστου συμβολισμού στην παγκόσμια ναυτιλία, εκτός των άλλων, από την Ελλάδα.

Αυτό κ. ΥΠΕΞ δεν θα σας το επιτρέψουμε, θα τιμωρηθείτε αν τολμήσετε πρώτα από τον Ελληνικό λαό στις κάλπες, θα το διαπιστώσετε λίαν συντόμως.

Περαιτέρω αν τολμησετε να διαπραγματευτείτε την συνδιαχείριση του Αιγαίου μας και προχωρήσετε σε νέες παράνομες πενταμερείς που στοχεύουν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας υποσχόμαστε οι απανταχού Έλληνες που δώσαμε αγώνα κατά του σχεδίου Ανάν κατά των πενταμερών της Γενεύης, ότι θα είμαστε αμείλικτοι.

Να θυμάστε ότι υπάρχει άρθρο και στον Εθνικό Ποινικό κώδικα που τιμωρεί το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Hellas Journal

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στόχος των Αγωνιστών τής ΕΟΚΑ, όπως και προγενεστέρων, ήταν η ΕΝΩΣΙΣ και μόνον αυτή. Ήδη διαφαινόταν το τέλος τής βρετανικής κυριαρχίας, διότι είχαν αρχίσει να γίνονται διαμαρτυρίες ακόμη και μέσα στην Μ. Βρετανία για την συνεχιζόμενη κατοχή τής Κύπρου, ειδικά μετά τον απαγχονισμό των Καραολή, Δημητρίου, Παλληκαρίδη και τον ηρωικό θάνατο τού Αυξεντίου. Όμως, προ τού τέλους, προδόθηκε η ιδέα τής ΕΝΩΣΕΩΣ και αντικαταστάθηκε μ’ αυτήν τής ανεξαρτησίας. Από εκεί ξεκίνησε όλο το κακό.

  2. “θα υποστηριχθεί για την θέση αυτή υψίστου συμβολισμού στην παγκόσμια ναυτιλία, εκτός των άλλων, από την Ελλάδα”

    Ἐκτίθεται ἡ Ἑλλάς

    “Δηλώνει ὅτι θά ψηφίσει τήν τουρκική ὑποψηφιότητα γιά τόν Διεθνῆ Ναυτιλιακό Ὀργανισμό (ΙΜΟ), τήν ὥρα πού ὁ Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ἀνακοινώνει ὅτι ἡ Κύπρος θά ὑποβάλει ὑποψηφιότητα γιά τό Συμβούλιο τοῦ ὀργανισμοῦ”

    Αυτή είναι η άθλια πραγματικότητα των ψοφοδεών τής Αθήνας. Όποιος τούς στηρίζει, ή δικαιολογεί, είναι εξίσου προδότης μ’ αυτούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,745ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα