ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Υπάρχουν δύο τρία ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν πως ο Ερντογάν μπορεί να κλιμακώσει στρατιωτικά.
1.-Κατ αρχάς πόλεμος μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας δεν θα γίνει με τις κλασικές μεθόδους. Το πολύ να διαρκέσει 72 ώρες. Αν και λέω πολλές. Φαντάζομαι πως αυτό είναι γνωστό στους Έλληνες στρατιωτικούς και έχουν διατάξει καταλλήλως τις μονάδες. Επίσης, θα έχουν προσδιοριστεί οι διπλωματικές κινήσεις αν συμβεί κάτι. Ας ελπίσουμε να μην είναι σαββατοκύριακο οπότε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναπαύεται.
2.-Αν ρωτήσετε στρατιωτικούς θα σας πουν πως προϋπόθεση για στρατιωτική κλιμάκωση είναι να ετοιμάσεις τον λαό. Να τον φανατίσεις. Ο Ερντογάν αυτό κάνει. Όλες του οι δηλώσεις εκεί κατατείνουν.
3.-Ο πολύ καλός γνώστης της Αμερικής Θόδωρος Καρυώτης γράφει: “Παρακολουθώ τις κινήσεις των Αμερικανών στην Ουάσιγκτον, για σχεδόν 50 χρόνια, και ο τωρινός εκνευρισμός τους μου θυμίζει τον εκνευρισμό τους στην ελληνοτουρκική κρίση του 1974. Κάτι πάει πολύ στραβά όταν και ο Πάππας της Ρώμης ασχολείται μαζί μας. Επιπλέον, σπάνια ασχολούνταν μαζί μας. Έγραφαν για τον Περικλή, τον Αριστοτέλη και τον Μέγα Αλέξανδρο. Σήμερα η Washington Post και οι New York Times ασχολούνται συχνά με μας και τους Τούρκους. Βασικά, φοβούνται ότι κάτι θα πάει στραβά μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου”.
4.-Η στάση της Αμερικής απέναντι στην Τουρκία είναι αντιφατική. Υπάρχουν εκδηλώσεις ισχυρής υποστήριξης της Άγκυρας, υπάρχουν, όμως, και εκδηλώσεις υπονόμευσης της πολιτικής της. Κάτι πολύ σημαντικό συντελείται στη Μέση Ανατολή το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους Κούρδους.
5.- Είδα στο Netflix την ταινία The Irishman. Όπως οι μαφιόζοι χωρίζουν περιοχές επικράτειας, έτσι και οι ισχυρές δυνάμεις. Η Ανατολική Μεσόγειος, προφανώς, ανήκει ακόμη στις ΗΠΑ. Έχουν πάρει την έγκρισή τους Γαλλία και Γερμανία να αναπτύξουν πολιτική;
6.-Οι εξοπλισμοί μιας χώρας είναι πολύ πολύπλοκο ζήτημα. Εκτός απο τις ανάγκες αυτές καθαυτές των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να κρατηθούν ισορροπίες.
Για παράδειγμα, δεν μπορείς να διαθέσεις 7 ή 10 δισ και να μην πάρεις τίποτε απο τις ΗΠΑ, Θα τις βρεις μπροστά σου. (περιγράφω μια πραγματικότητα, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ).
Απο την άλλη, την έμπρακτη υποστήριξη στο πεδίο την έχεις απο τη Γαλλία. Δεν μπορείς να την αγνοήσεις.
7.-Όταν η Ελλάδα πήρε τα Mirage έγινε κριτική στη σύγκρισή τους με τα F-16. Με τον καιρό αποδείχθηκε πως τα Mirage ήταν πολύ χρήσιμο όπλο και διότι μπορεί να εκτοξεύσουν στρατηγικά όπλα (scalp) αλλά και διότι δεν τα έχουν οι Τούρκοι. Και ό,τι αγνοεί ο αντίπαλός σου αποτελεί πλεονέκτημά σου.
8.-Στη Μέση Ανατολή διαμορφώνονται δυο πόλοι. Απο τη μιά Γερμανία, Τουρκία, Κατάρ απο την άλλη Γαλλία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Κάποια στιγμή η Ελλάδα θα αναγκαστεί να τοποθετηθεί.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο για τους δύο πόλους της Μέσης Ανατολής ,στον ένα από τους οποίους ”αρχηγεύει”η Γερμανία ,-η οποία είναι ουσία και τύποις αυτό το 6μηνο η επικεφαλής της Ευρωπαικής Ενώσεως- ,που εκδίδει τα αντιτουρκικά”μανιφέστα” ,φτύνοντας -κατά ταύτα- το πρόσωπό της ,αφού την εντάξαμε στον άλλο πόλο.
  Δυοίν ,θάτερον και επί πλέον τώρα δεν είναι η Γερμανία του 20ου αιώνος ,που επωφελήθηκε από την θέση της στο πλευρό της Οθωμανικής και Κεμαλικής Τουρκίας στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους.
  Απλώς τώρα υπολογίζει τα οικονομικά συμφέροντά της ,-που όντως σε μια χώρα με τόση γεωπολιτική σημασία μετά το 1922 και το 1936 (Συνθήκη Στενών) και με τόσες ανάγκες και εκατό εκατομμύρια ”λιμοκτονούντες” πλουσίους ,που ομιλούν την γερμανική και την αγγλικήν- είναι τεράστια ,έναντι της πτωχευμένης και διαλυμένης στην τελευταία 40ετία κρατικώς Ελλάδος,που την γνώρισαν καλύτερα στην 10ετία της οικονομικής κρίσεως και κυρίως στην 4ετία 2015-2019.

  Η Ελλάδα από το 1979/1981 είναι τοποθετημένη στην Ευρωπαική Ένωση και δεμένη μαζί της οπισθάγκωνα και αργά .ή. γρήγορα θα τοποθετηθεί οριστικά και η Γερμανία με το μέρος της -πρώτο πόλο- εκτός αν επιδιώξει να διαλύσει την συνεκτική μέχρι στιγμής Ένωση της Ευρώπης ,για να στηρίξει τον Ασιάτη Τούρκο ,για τον οποίον είπε και η ίδια η κα Μέρκελ το 2005”Η ενσωμάτωση της Τουρκίας θα θέσει σε κίνδυνο την διαδικασία της Ευρωπαικής ολοκλήρωσης” και ίσως αυτή η τοποθέτησή της τότε να ήταν η αίτία που έχασε τις εκλογές ,αλλά κατάφερε τον μεγάλο συνασπισμό ,που άλλαξε και την Γερμανία των Σοσιαλδημοκρατών.
  Κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να τοποθετηθεί με την Ευρώπη του δευτέρου πόλου της Γαλλίας ,τώρα του Μακρόν ,ή, οποιουδήποτε άλλου ,όπως από το 1974 βλέπουμε.
  Σημαντικώτερη δεν είναι η εκκκωφαντική σιωπή των δύο -όντως μεγάλων γεωπολιτικών παικτών- της Ρωσίας και της Κίνας ,πέραν της προεκλογικής Αμερικής;;;.
  Και τέλος η ”ατάκα” των στρατιωτικών για αναγκαία προετοιμασία του λαού σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης , είναι κοινότυπη ,αλλά προυποθέτει την ισόβια προετοιμασία των στρατευμένων για αυτοθυσία υπέρ της Πατρίδος ,κάτι που δεν ”ψηλαφείται” ούτε στις Παραγωγικές Σχολές ,που τις διοικούν από το 1998 πρυτάνεις και όχι Διοικητές για μόνιμη φιλοπατρία και αναγκαία πειθαρχία των στελεχών ,που εύκολα μεταδίδεται δια του παραδείγματος τους κυρίως.
  Ο Ελληνικός λαός των υπερβολών θα ”ανάψει” εύκολα με το ”Στην Αγιά Σόφια αγνάντια” και τον Κων/νο Παλαιολόγο του κ. Σπανουδάκη .
  Τι να κάνουμε δεν κληρονομήσαμε την δεύτερη 5ετία της πρώτης 10ετίας του αίώνος μας ,σε αντίθεση με την 18ετία της Ισλαμοπατριωτικής εξάσρσεως του κ.Ερντογάν.
  Για μερικούς Έλληνες ευτυχώς γιατί αλλοιώς δεν θα ήταν στην Βουλή πολλοί.

 2. Σάββας Καλεντερίδης: Εργαλεία της Τουρκίας ΝΑΤΟ και Στόλτενμπεργκ – Πιέζουν για χωρίς όρους διάλογο

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Σ. Καλεντερίδη και ειδικά όταν από χθες ακούω και διαβάζω το νέο μότο Μητσοτάκη “τέλος οι προκλήσεις, αρχίζει ο διάλογος”. Έχει καμμία λογική η παραπάνω φράση; Απολύτως καμμία και απλώς διατρανώνει την αδυναμία μας, ή την έλλειψη πολιτικής βούλησης ν’ αντιμετωπισθεί δεόντως η τουρκική εισβολή, που κρατά εδώ κει 3 εβδομάδες. Για πρώτη φορά, παραβιάζονται για τόσο χρονικό διάστημα ελληνικά κεκτημένα και η Αθήνα δεν αντιδρά, όπως θα αντιδρούσε κάθε σοβαρό κράτος στην περίπτωση αυτή. Την μια μάς λένε ότι “το έσπρωξε ο άνεμος”, την άλλη ότι δεν κάνει έρευνες και απολύουν τον σύμβουλο που λέει τα πράγματα με τ’ όνομά των, εν ολίγοις από το 1897 δεν θυμάμαι η Πατρίδα μας να ήταν δε τέτοιο ξεπεσμό. Ειλικρινά, αν υπάρχουν ακόμη πραγματικοί Έλληνες, πρέπει να ανησυχούν σφόδρα για το πού οδηγούν των χώρα μας οι κυβερνώντες με την ψήφο κάποιων αφελών, όπως πάντα, ψηφοφόρων.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα