Ανησυχητική ρωσική απάντηση στα βρετανικά σχέδια για περισσότερα πυρηνικά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Ανησυχητική ρωσική απάντηση στα βρετανικά σχέδια για περισσότερα πυρηνικά

Σε απρόσμενο πυρηνικό πληθωρισμό φαίνεται να οδηγεί η ξαφνική αλλαγή αμυντικού δόγματος της Βρετανίας υπέρ της επέκτασης του πυρηνικού της οπλοστασίου, με τη Μόσχα να δηλώνει την Τετάρτη ότι θα απαντήσει αναλόγως.

Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση της ετήσιας κυβερνητικής έκθεσης περί της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας από το Λονδίνο, που ανοίγει τον δρόμο για αύξηση των πυρηνικών κεφαλών στο βρετανικό οπλοστάσιο και κατονομάζει τη Ρωσία μεταξύ των απειλών για το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μόσχα έδωσε ανησυχητική απάντηση.

Με ρητορική Ψυχρού Πολέμου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι τα βρετανικά σχέδια για επέκταση της πυρηνικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν ένα σοβαρό πλήγμα στην έννοια του περιορισμού των πυρηνικών και τη διεθνή σταθερότητα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Μόσχα μάλιστα πρόσθεσε πως θα λάβει σοβαρά υπόψιν την κίνηση του Λονδίνου όταν θα ετοιμάζει τον στρατιωτικό σχεδιασμό της Ρωσίας.

Την Τρίτη, στον απόηχο της βρετανικής έκθεσης, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα αυξήσει το απόθεμα πυρηνικών κεφαλών κατά περισσότερο από 40% προς χάριν της ασφάλειας της Βρετανίας σε ένα όλο και πιο επικίνδυνο παγκόσμιο περιβάλλον με νέες τεχνολογικές απειλές.

Πηγή: Reuters/Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα