Ανησυχητικά μηνύματα στην εξωτερική πολιτική

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μη συγκρίνεται την Τουρκία με την Ελλάδα. Τελείως διαδορετικές περιπτώσεις. Τα δύο διαφημιστικά μηνύματα.

    Εγώ νιώθω ανασφάλεια όταν σκέφτομαι ότι άνθρωποι σαν τον Δένδια, τον Μητσοτάκη και τούς προηγουμένους αυτών, χειρίζονται τα εθνικά μας θέματα. Είμαστε χαμένοι από χέρι.

  2. “Μη συγκρίνεται” => Μη συγκρίνετε
    “διαδορετικές” => διαφορετικές
    Ζητώ συγγνώμη.

  3. ‘Όταν κατηγορούμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει” έλεγαν οι γονείς μας και νομίζω πως είχαν δίκιο και ειλικρινά λυπούμαι που και σαυτό το άρθρο μόνο κατηγορούμε την σημερινή Ελλάδα , που ούτε παραδόθηκε στην Τουρκία και ούτε προαναγγέλλει καμιά παράδοση . Κινείται έξυπνα και δολιχοδρομικά μετά το 1974 στην αντιμετώπιση όχι της σημερινής Ερντογανικής Τουρκίας, αλλά του βαθυτάτου κράτους της , το οποίο , από το 1912 ορέγεται τα νησιά του Αιγαίου -εδώ που τα λέμε την φοβίζουν κιόλας με την εγγύτητα στο εσωτερικό της – αλλά ζει από τότε που έγινε το Δίκαιο της Θάλασσας ένα σοβαρό κίνδυνο να αποκλειστεί από το Αιγαίο και από την Ανατολική Μεσόγειο και γιαυτό πότε αμύνεται και πότε επιτίθεται λεκτικώς και με σπότ – περισσότερο τώρα στην προεκλογική περίοδο- όσο μάλιστα που την αγνοεί η επίσημη Ελληνική πολιτεία και όλα τα κόμματα ξελαρυγγίζεται . Ας την αφήσουμε στον πόνο της.
    Γεγονός όμως είναι ότι από τότε-πολλά χρόνια – που όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπερέχει ιδεολογικά η Αριστερά πάσης αποχρώσεως στην Ελλάδα μας ,χουμε ξεχάσει ως ελληνική κοινωνία και ως λαός από που ερχόμαστε και κυρίως έχουμε χάσει την επαφή με αυτό που μας ένωνε μέχρι τα Ίμια, Μαδρίτη, Ελσίνκι και Πρέσπες.
    Δεν θα χαθούμε -πάντα θα υπάρξει η πατριωτική αντίδραση -αλλά θα κινδυνεύσουμε, ιδιαίτερα αν εμπλακούμε μετεκλογικά σε πολιτική αστάθεια με ΄΄συμμαχοεχθρικές” κυβερνήσεις, που συν τοις άλλοις έχουν ελαστικά κριτήρια για τον πατριωτισμό και τις σχέσεις μας με την Τουρκία.
    Η στάση της Ν.Δ είναι δεδομένη γιατί δεν ανέχεται ηγέτες ναιναίκους και ας χάνει την εξουσία.
    Άλλοι έχουν και το όνομα και την χάρη και αυτούς να αποφύγουμε.

    • Δεν παραιτείται γιατί εκφράζει την εθνική γραμμή και την κοινή λογική ,την οποίαν αγαπητέ κ. Λούμπεν από τα γραπτά σας διαπιστώνω ότι την υπερβαίνετε .
      ”Θα πάρει τοις μετρητοίς” η ελληνική εξωτερική πολιτική και μάλιστα ο συγκεκριμένος ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας ,-που προσαγορεύονται με τον Τούρκο συνάδελφο του μετά τους φοβερούς σεισμούς με τα μικρά τους ονόματα- έναν επικοινωνιολόγο του Κόμματος του κ.Ερντογάν, που σε προεκλογικό σποτ κοκκίνισε την Θράκη μας και τα νησιά του Αιγαίου για να συγκινήσει τους ”ελληνοφάγους” τούρκους ,χάρτη που βλέπουμε συχνά-πυκνά μετά το 1973.
      Μόνο στην Ελλάδα μας θα ακούμε και θα βλέπουμε προεκλογικές υπερβολές σε λόγια και γραπτά;;;.
      ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 1981 ” ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ” ΚΑΙ ΤΟΥ 2015 ” ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ”;;;.
      Να τους γράφουμε τους υποσχεθέντες στα παλαιότερα των …… ΠΡΕΠΕΙ .

  4. “Ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά πως εξαιτίας του χάρτη αυτού, ο οποίος μπορεί να αποτέλεσε επινόηση κάποιου Τούρκου γραφειοκράτη δεν θα επαναφέρει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην προ των σεισμών περίοδο.”

    με ποιά “κοινή λογική” θεωρεί ο κ. Δένδιας λοιπόν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις:

    1. βρίσκονται στο χέρι του,
    2. βελτιώθηκαν μετά τους σεισμούς και
    3. είναι δυνατόν να επιρρεάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από τους σεισμούς (κάτι το οποίο ο ίδιος ρητά, έπειτα από την δημόσια αντίδραση στην αυτογελοιοποίησή μας, απέκλεισε);

    • Όποιος πραγματικά πιστεύει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις άλλαξαν με τούς σεισμούς, είναι μάλλον βλάκας. Αν απλώς το λέει, για άλλους λόγους, είναι απατεώνας.-
      Προσπαθούν να πείσουν με κάθε τρόπο την ελληνική κοινή γνώμη γι’ αυτήν την ανύπαρκτη αλλαγή, για να κερδίσουν χρόνο για τις “Πρέσπες” τού Αιγαίου. Βρίσκουν ευήκοα ώτα σε ανεγκέφαλους.

  5. Όλα θα λήξουν ή θα αρχίσουν σε μια εβδομάδα -αν εκλεγεί την Κυριακή 14 Μαϊου νέος Προέδρος στην Τουρκία.
    Όποιος και να εκλεγεί δεν θα ξεκινήσει αμέσως-ούτε θα την αφήσουν οι σύμμαχοι – ”νταηλίκια” με την Ελλάδα , σύμμαχοι ,οι οποίοι αν η Ελλάδα μας αποκτήσει ”προοδευτική” συγκυβέρνηση τριών κομμάτων για να μη χάσουν την πολυπόθητη εξουσία θα ”στέρξουν” με λίγη πίεση σε ”Πρέσπες του Αιγαίου” και ο κ. Τσίπρας- που επιμένει(και θα τον προτιμήσουν οι και οι σύμμαχοι) να είναι πρωθυπουργός – θα είναι και γιαυτές τις ”Πρέσπες” υπερήφανος, γιαυτό σκεφθείτε καλά τι θα ψηφίσετε φίλοι κ.κ. Λούμπεν και Επισκέπτη .
    Σας προτείνω ”δαγκωτό” Ν.Δ ,η οποία- όπως στις Καστανιές- θα μας ”βγάλει πατριωτικά ασπροπρόσωπους” -γιαυτό να είναι όλοι οι Έλληνες υπερβέβαιοι.
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ σαν ”την τούρτα της μαμάς”.
    Κοινή λογική έχετε -να είστε καλά-.

    • δεν ξέρω για τον Επισκέπτης αλλά εγώ θα εμπιστευτώ την νοημοσύνη σου όσο σέβεσαι εσύ την δική μου.

      • Συμφωνούμε γιατί και οι δυό μας βλέπουμε ”τον γκρεμό ” για την Πατρίδα κυρίως.
        Εμείς ”δεν ζούμε για να τρώμε μόνο ”.Καληνύχτα σας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα