Ανησυχία για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν

3/4/20 | 1 | 0 | 405 εμφανίσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του σε νοσοκομείο, στα περίχωρα της Μόσχας.

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επρόκειτο χθες να συνεργαστεί με τους υπουργούς του μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής του ειδικού νοσοκομείου για τον κορωνοϊό, Ντενίς Προτσένκο, με τον οποίο συναντήθηκε ο Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, είναι φορέας της νόσου.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατεγράφη να σφίγγει το χέρι του Προτσένκο, καθώς και να μοιράζεται μαζί του τον ίδιο ανελκυστήρα, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, αφού πρώτα είχε περιηγηθεί στο νοσοκομείο φορώντας πλήρη στολή προστασίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν υποβάλλεται σε τακτικούς ελέγχους και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του. Ο Προτσένκο παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και εργάζεται απομονωμένος στο γραφείο του, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα συνεχίσει τις καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις κατά τις οποίες ενημερώνει τους Ρώσους για την εξέλιξη της επιδημίας.

Στη Ρωσία, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 2.700 κρούσματα και 24 θάνατοι, ενώ οι βασικές εστίες διάδοσης βρίσκονται στη Μόσχα. Από την Κυριακή ισχύουν στη Μόσχα περιορισμοί κυκλοφορίας, με εξαιρέσεις για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και περίπατο που σχετίζεται με τις ανάγκες κατοικίδιων ζώων. Επίσης, οι Αρχές της χώρας ετοιμάζουν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, την οποία θα χρησιμοποιούν όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ώστε να διασφαλίζεται ότι εφαρμόζουν τους όρους της καραντίνας.

REUTERS”Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ.Α.Ν. says:

    Να μη θυμηθούμε το γνωστό τροπάριο ”Άρα τις εστί ,βασιλεύς ,η, στρατιώτης ,πλούσιος ,η, πένης ,δίκαιος ,η, αμαρτωλός”και το Παύλειο ”εάν τε ζώμεν ,εάν τε θνήσκωμεν του Θεού εσμέν;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    10/7/20 | (1 σχόλια)
    Ο Πρωθυπουργός, λέει η είδηση, πρότεινε τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης ύστερα απο αίτημα τοπικών φορέων, Πρότεινε, μάλιστα, πρόεδρο της Επιτροπής την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Καλή η πρόταση του πρωθυπουργού αλλά, επειδή δεν μπορεί να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας