Ανευθυνότητα και ανοησία πάνε πακέτο

26/3/20 | 2 | 0 | 436 εμφανίσεις

της Ευμορφίας Δημητρακοπούλου.

Με αφορμή βλακωδίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και κάποιες φέρουν υπογραφές υποτίθεται ακαδημαϊκά καταρτισμένων, καθίσταται σαφές ότι το εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να ελέγξει την παραγωγή (απο)βλήτων. Προφανώς πολλοί απέκτησαν τίτλους αγοράζοντας  πτυχία στην αλλοδαπή, άλλοι αντιγράφοντας, και κάποιοι με ιδεολογικο-κομματική διαμεσολάβηση. Το τελευταίο κατέστη ενδημικό φαινόμενο. Ενδεχομένως πριν από το τέλος αυτής της περιπέτειας, θα πρέπει να αναθεωρηθεί το σύστημα και να τους αφαιρεθούν άδειες και πτυχία. Δεν είναι απλώς ανόητοι, αλλά επικίνδυνοι. Αν ζούσαν το 1918, ως θεραπεία στην “Ισπανική γρίπη” θα εισηγούντο την αφαίμαξη; Γιατί δεν προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες σε κάποιο νοσοκομείο, εφ’ όσον έχουν την βεβαιότητα της ανο(η)σίας; Που θα προσφύγουν, σε περίπτωση που νοσήσουν οι οπαδοί της βλακείας bloggers, και οποίοι άλλοι μέσω των κοινωνικών δικτύων επικροτούν τέτοιες “διάνοιες”; Ποια ελευθερία λόγου επικαλούνται; Τέτοιες αναρτήσεις αποτελούν επιτομή του κομπογιαννιτισμού. Ποιος θα εμπιστευόταν την ζωή του σε κάποιον που αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρα ασθένεια π.χ. με τσάι και αντιγριπικά; Θυμίζουν  ψευδο-επιστήμονες τύπου Τ.Lysenco, ενός υπάκουου υπηκόου, που χειροκροτούσε μέχρι θανάτου τον Στάλιν, κερδίζοντας θέση ακαδημαϊκού. Ο μαρξιστής-λενινιστής Lysenco εξέπληξε την διεθνή κοινότητα με απίστευτες ανοησίες, αλλά προφανώς βρίσκει μιμητές.

Οι στρατευμένες “διάνοιες”, δηλώνουν ότι σκοπός όλων των κυβερνήσεων του πλανήτη είναι να ισοπεδώσουν τις οικονομίες των χωρών τους, μαζί και τις ελίτ, με σκοπό τον μαζικό εμβολιασμό. Και επιπλέον το πράττουν χωρίς να έχουν εμβόλιο. Απίστευτο; Οι “διάνοιες” των Social Media υπονοούν ότι το εμβόλιο που θα επιβληθεί δια νόμου θα υποτάσσει την βούληση; Ξεχνούν ότι βούληση χωρίς λογική είναι βολονταρισμός; Άπαντες συνωμοτήσανε να καταστρέψουν τράπεζες,  χρηματιστήρια, πολυεθνικές κλπ, προκειμένου να ευνοηθούν οι εταιρείες που παρασκευάζουν μάσκες, σαπούνια και αντισηπτικά; Ευφυές! Τι εννοούν; Ότι εξυφαίνεται μια παγκόσμια συνομωσία, στην οποία συμμετέχουν μια χούφτα Ελλήνων, η σοσιαλιστική Ινδία, η καπιταλιστική Δύση, η ημι-σοβιετική Ρωσία και κομμουνιστικές χώρες όπως π.χ.η Κίνα; Ή το Βιετνάμ, όπου 50.000 άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην Σαϊγκόν; Ενδεχομένως η κομμουνιστική Καμπότζη ταιριάζει στο mentalite των Ελλήνων “ειδικών”: «ο πρωθυπουργός Hun Sen επέβαλε απαγόρευση εισόδου στην χώρα, ενώ διέταξε την φυλάκιση όσων μιλούν για τον κορονοϊό, διότι οι νοσούντες… δεν υφίστανται».

Με κίνδυνο οι φορείς της ανοησίας να γίνουν φορείς της πανδημίας, ποδηγετούμενοι από διεθνιστικές αυταπάτες, συνιστούν τον ακατάσχετο συγχρωτισμό. Τα κείμενά τους πρέπει να προβάλλονται ως τεκμήρια ακαταμάχητης βλακείας και φυσικά δεν πρέπει η πολιτεία να τους κάνει την χάρη στρεφόμενη εναντίον τους, αλλά οι πολίτες να τους γυρίσουν την πλάτη. Μόνο οι καθ’ ύλην αρμόδιοι λοιμωξιολόγοι, γνωρίζουν ότι εξάπλωση του χιμαιρικού ιού SARS-CoV σηματοδοτεί την επομένη ημέρα

Ευμορφία Δημητρακοπούλου

 

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  θ.Γ says:

  ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Προφανώς αγαπητή κυρία αρθρογράφε προτρέποντας τους Έλληνες ”να τους γυρίσουν την πλάτη” αγνοείται την αρχαία ρήση ”όμοιος ομοίω αεί πελάζει” ,ή, την παροιμία ”όμοιος τον όμοιον και κοπριά στα λάχανα”.
  Ευχαριστούμε που μας δώσετε την ευκαιρία να τις ξαναθυμηθούμε.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  27/5/20 | (1 σχόλια)
  του Παντελή Σαββίδη Χθές, στην εκπομπή "Anixnefseis web tv" για τον Έβρο ο Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς και τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Ηλίας Λεοντάρης είπε κάτι που με προβλημάτισε. "Αυτούς που χθες χειροκροτούσαμε για την αποτελεσματικότητά τους στον Έβρο, σήμερα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο