Ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι ο Χαφτάρ θα ανακοινώσει σήμερα απόσχιση της Κυρηναϊκής.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 Τρίπολη (Ιδιαίτερη Ανταπόκριση)
Σήμερα είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Λιβύης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Λίβυο Πρόεδρο.
Αλλά η είδηση είναι άλλαη. Σύμφωνα με φήμες και ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ο Στρατάρχης Haftar, θα ανακοινώσει την αυτονομία, της περιοχής Barqa ( Cynéraïque ) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα για την ανεξαρτησία.
Θα ακολουθήσουν διαδηλώσεις κατά του Debeiba στην Λιβύη & την υπόθεση Lockerbie.
Θα υπάρξουν ρυθμισεις πριν την ανακοίνωση του διαχωρισμού της ανατολικής περιοχής από τη δυτική, θα κινητοποιηθούν οι μάζες, θα ανακοινωθεί έκτακτος νόμος και όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένης της Βουλής και της κυβέρνησης, θα παγώσουν.
Η 24η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί Ημέρα Ανεξαρτησίας της Λιβύης, αλλά το Σάββατο θα μπορούσε να λαβει μια πολύ ανησυχητική στροφή η σύγχρονη ιστορία της Λιβύης καθώς τοπικές αναφορές λένε ότι ο Khalifa #Haftar ενδέχεται να ανακοινώσει την περιοχή της Κυρηναϊκής (ανατολική Λιβύη) ως αυτόνομη περιοχή από την Τριπολιτανία (δυτικά) και Fezzan (νότια).
Πηγές αναφέρουν ότι δόθηκαν οδηγίες στον Khalifa Haftar από το εξωτερικό να αλλάξει το περιεχόμενο της ομιλίας του που έχει προγραμματισει για σήμερα στην πλατεία Al-Kish στη Βεγγάζη και να μην ανακοινωθεί η απεμπλοκή ή ο διαχωρισμός Ανατολής και Νότου #ليبيا από την Τρίπολη .
Οι οδηγίες περιλάμβαναν την ανακοίνωση του κλεισίματος των κοιτασμάτων πετρελαίου και των λιμανιών και την αποτροπή της εξόρυξης και εξαγωγής πετρελαίου.ليبيا
Ο πρώην πολιτικός σύμβουλος του Khalifa Haftar, Muhammad Buisir, επιβεβαιώνει την τάση του Haftar να ανακοινώσει την απόσχιση.: την εγκατάσταση μιας στρατιωτικής κυβέρνησης στην Κυρηναικη και την απομάκρυνση του Aqila.
Ο Ali Al-Amrouni, ο ακτιβιστής πιστός στον Khalifa Haftar, καλεί τους προύχοντες 40 φυλών να παρακολουθήσουν την ομιλία του τελευταίου, το επόμενο Σάββατο, στην πλατεία Al-Kish στο #بنغازي , για να ανακοινώσουν τον διαχωρισμό της ανατολικής περιοχής από τη δυτική #ليبيا .
Ο Αλ-Αμρούνι δήλωσε ότι οι αξιόλογοι των φυλών πρέπει να πυροδοτήσουν μια νέα επανάσταση και να εγκαταστήσουν τον Στρατάρχη Χάφταρ ως αρχηγό της Κυρηναϊκής, για να ηγηθεί της σκηνής. #ليبيا
Ο Aqila και ο Al-Mashri συμφώνησαν στην Κωνσταντινούπολη να επαναλάβουν τον διάλογο και να πιέσουν για πολιτική διευθέτηση πριν από την αναμενόμενη ομιλία του Χαφταρ σήμερα στην Βεγγάζη
Ο Aqeela θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τον Al-Mashri την επόμενη περίοδο. Στόχος είναι μια προσπάθεια να διατηρηθεί η παρουσία του στη πολιτική σκηνή αφού ο Haftar θα κήρυξει αυτοδιοίκηση στην Κυρηναϊκή και τη Φεζάν και παγώσει το έργο όλων των οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του Σώματος Αυτό είναι ένα βήμα που θα γίνει ευρέως αποδεκτό από τα περισσότερα από τα κόμματα που προηγουμένως υποστήριζαν ήπια τον Aqeela
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα