Ανείπωτη βαρβαρότητα – Γκρέμισαν σπίτια αλεβιτών στην Τουρκία, επειδή δεν ψήφισαν το ΑΚΡ

7/2/17 | 0 | 0 | 958 εμφανίσεις

Πρόκειται για ανείπωτη βαρβαρότητα, για την ιδεολογία της γενοκτονίας που είναι ριζωμένη βαθιά στο τουρκικό κράτος και την κυβέρνηση ΑΚΡ, η οποία τη φορά αυτή έδειξε την σκληρότητά της στους αλεβίτες.
Συγκεκριμένα, πέρυσι, τις 15-16 Ιανουαρίου 2016, λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, μπουλντόζες γκρέμισαν καινούργια σπίτια στο χωριό Καμπάκντερε (Kabakdere), του νομού Μπαλίκεσιρ, με το αιτιολογικό ότι τα σπίτια ήταν παράνομα και οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν συμβόλαια για τα οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται στα κρατικές εκτάσεις.

Σημειωτέον ότι το χωριό, στο οποίο κατοικούν 1200 οικογένειες, είναι εξ ολοκλήρου αλεβίτικο και στις εκλογές από τις κάλπες δεν βγήκε ούτε μια ψήφος υπέρ του ΑΚΡ.
Αυτός είναι ο λόγος που οδήγησε την κυβέρνηση και το κράτος σε αυτήν την ενέργεια, με στόχο αφ’ ενός μεν την εκδίκηση και αφ’ ετέρου την κατατρομοκράτηση των πολιτών, για να είναι πιο “συνεπείς” την επόμενη φορά.
Τώρα, εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι αλεβίτες δέχονται πιέσεις από το ΑΚΡ και το κράτος να ψηφίσουν υπέρ του ΝΑΙ.

infognomon

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας