Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κατεύθυνε τα πυρά του κατά του επιτελικού κράτους, το οποίο χαρακτήρισε ανίκανο να προετοιμάσει τη χώρα για την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο απέδωσε Νόμπελ αναξιοπιστίας. Και υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Σχέδιο για την ανθεκτική Ελλάδα που θα διαθέτει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε έξι προτεραιότητες που οδηγούν σε αυτό το μοντέλο.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ χαρακτήρισε την καταστροφή στη Θεσσαλία, «ολοκληρωτική». Υπογράμμισε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συνολικής ανασυγκρότησης. Και πρότεινε «τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα, που θα δουλέψει με το σύστημα των Ομάδων Διοίκησης Έργου. Μια task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ταχύτητα».

Έργα, λοιπόν, που θα παραδοθούν μέσα σε ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο. Γρήγορα και αξιόπιστα. Πρότεινε, επίσης, να μπει διατίμηση σε όλα τα είδη βασικής διατροφής για τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Για την Πολιτική Προστασία είπε ότι δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην εκκένωση του 112. Και τόνισε ότι απαιτείται αλλαγή του πλαισίου της Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του και τις ερωτοαπαντήσεις με τους δημοσιογράφους.