Αναφορές για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία

29/3/21 | 0 | 0 | 100 εμφανίσεις

Μάρτιος 28, 2021. 15:34. Ελλάδα.

Ο διεθνής οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα, «Διεθνής Αμνηστία» δημοσίευσε την ετήσια έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, η οποία μεταξύ 160 χωρών, περιλαμβάνει και την Αλβανία.

Μεταξύ των κύριων προβλημάτων, ξεχωρίζει την κατάσταση των κοινοτήτων των Αιγυπτίων και των Ρομά, ιδίως όσον αφορά τη στέγαση.

Έμφαση δίνεται επίσης στην τρομερή οικονομική κατάσταση στη χώρα, η οποία ώθησε χιλιάδες Αλβανούς να  την εγκαταλείψουν και να στραφούν στη Δυτική Ευρώπη.

Επισημαίνεται ακόμη η ανεπάρκεια της προστασίας των θυμάτων  της ενδοοικογενειακής βίας.

Στην έκθεση για την Αλβανία,  παρατηρείται ακόμη ένα άλλο πρόβλημα στην Αλβανία παραμένει ο «λογική» της ατιμωρησίας.

Το έγγραφο αναφέρει τον πρώην επικεφαλής της κρατικής αστυνομίας, Χούσνι Μπουργκάι, και τον αναπληρωτή του,  Αργκόν Κουλιτσάι, ότι δεν εφάρμοσαν τα εντάλματα σύλληψης για τους φρουρούς που κατηγορούνται για δολοφονίες στις 21 Ιανουαρίου 2011 στα Τίρανα. Επιπλέον, η οργάνωση εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση στις φυλακές και την κράτηση στην κρατική αστυνομία.

Top Albania Radio

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας