Αναταράξεις στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου: Τι απαντά ο Ανδρέας Παράσχος;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος. Φωτογραφία via Politis

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ανακοίνωσή του καλεί τον δημοσιογράφο και πρώην διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου, Ανδρέα Παράσχο να τεκμηριώσει τα όσα προβάλλει και σύμφωνα με τα οποία -όπως έγραψε στην στήλη του στην εφημερίδα- κέρδισε πολλά εκατομμύρια από τα “χρυσά διαβατήρια”.

Παράλληλα εκφράζει θλίψη για «μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου είτε με ψιθύρους είτε μέσα από ψευδή δημοσιεύματα».

Σημειώνει ότι με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των ΜΜΕ, αλλά και στην ελευθερία του λόγου απέφυγε στη 40χρονη παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, την όποια άσκηση των νομικών του δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας πως η εμπλοκή στα κοινά έχει ως συνεπακόλουθο και το αναφαίρετο δικαίωμα των ΜΜΕ και των εκπροσώπων του να τον κρίνουν ή και να τον επικρίνουν.

«Η ανοχή, όμως, στην κριτική φαίνεται ότι έχει παρερμηνευτεί από κάποιους που ακόμα και με κακόβουλα και ψευδή δημοσιεύματα ή ψιθυρολογία θεωρούν πως προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο και στον λαό», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, καλεί «τον φίλο δημοσιογράφο Ανδρέα Παράσχο είτε να τεκμηριώσει τα όσα αβάσιμα προέβαλε στην πρόσφατη αρθρογραφία του, ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης».

Από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε καμιά περίπτωση δεν παρενέβη στο θέμα που προέκυψε με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παράσχο και την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν, όπως καμιά παρέμβαση δεν έγινε από αξιωματούχο ή λειτουργό του Προεδρικού Μεγάρου.

Στη δήλωση αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών για το θέμα που προέκυψε με τον δημοσιογράφο και ότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το όλο συμβάν αφήνει εκτεθειμένους τους κρατούντες και συγκεκριμένα το προεδρικό περιβάλλον, ο ΚΕ αναφέρει πως “θέλουμε απλώς να υποδείξουμε ότι ο δημοσιογράφος τόσο με την επιστολή παραίτησης του, όσο και με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Πολίτη, ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι πεπεισμένος πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανένας άλλος από το Προεδρικό Μέγαρο ή την Κυβέρνηση παρενέβη προς τους εκδότες της εφημερίδας”.

Όπως σημειώνει ο Εκπρόσωπος, “περαιτέρω, ο κ. Παράσχος δήλωσε «έχω γράψει απίστευτα πράγματα για τον Πρόεδρο κατά καιρούς, έχω γράψει άρθρο το 2018 με σκληρό τίτλο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος ούτε τηλεφώνησε ούτε απείλησε»”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε καμιά περίπτωση δεν παρενέβη στο θέμα όπως καμιά παρέμβαση δεν έγινε από αξιωματούχο ή λειτουργό του Προεδρικού Μεγάρου. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη 40χρονη πολιτική του διαδρομή εμπράκτως απέδειξε ότι αποδέχεται την κριτική του Τύπου όσο σκληρή και αν είναι αυτή.Αυτά για την αποκατάσταση των αληθών γεγονότων και την τοποθέτηση των πραγμάτων στη σωστή τους βάση”, αναφέρει ο ΚΥβερνητικός Εκπρόσωπος.\

Ο Αλέξης Τσίπρας διαψεύδει δημοσιεύματα περί συνομιλίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα ‘χρυσά διαβατήρια’

Ο τέως Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τα “χρυσά διαβατήρια”, εκφράζοντας την έκπληξή του για τα σχετικά δημοσιεύματα.

Κληθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να σχολιάσει ισχυρισμό σε άρθρο του παραιτηθέντος Διευθυντή της εφημερίδας “Η Καθημερινή Κύπρου” Ανδρέα Παράσχου, ότι (το κόλπο με τα ΄χρυσά΄ διαβατήρια) άφηνε στο πρώην δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη 300 εκατομμύρια ετησίως που τα πήγαινε στις Σεϋχέλλες, με ιδιωτικές πτήσεις, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

“Με έκπληξη είδα τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενη συνομιλία μου για το εν λόγω θέμα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός. Είναι απολύτως προφανές ότι τέτοιου είδους σχόλια δεν έγιναν ποτέ και μια τέτοια συζήτηση δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την πραγματικότητα”.

  • Ο Παράσχος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να τον επιβεβαιώσουν

Επιμένει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος στην ορθότητα των αναφορών του στο επίμαχο άρθρο του στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, που προκάλεσαν την αντίδραση των εκδοτών του, αλλά και την παραίτηση του ιδίου από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας.

Μιλώντας στον Active ο κ. Παράσχος υποστήριξε πως τα περί διχοτόμησης και προσπάθειας να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο και την ΕΕ του τα ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ όσον αφορά στις αναφορές για τα χρυσά διαβατήρια υποστήριξε ότι αυτά ειπώθηκαν σε δείπνο στην Αθήνα, σε μια εύθυμη στιγμή, στην παρουσία του τέως Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και τριών πολιτικών αρχηγών της Κύπρου.

Μάλιστα ο κ. Παράσχος ανέφερε ότι οι δύο είναι ο Άντρος Κυπριανού και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ δεν θέλησε να κατονομάσει τον τρίτο αρχηγό κόμματος.

Συγκριμένα ο κ. Παράσχος ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει εκείνο το βράδυ στην Αθήνα πως στην πρώτη του θητεία έβγαλε €300 εκατ. από την πώληση διαβατηρίων και ότι μέχρι το τέλος της δεύτερης του θητείας υπολόγιζε ένα τζίρο της τάξης του €1 δισ.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο τέως Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος, με ανακοίνωσή του διαψεύδει τις αναφορές, εκφράζοντας μάλιστα έκπληξη, ο κ. Παράσχος ανέφερε ότι υπάρχουν κι άλλοι που το άκουσαν και τους κάλεσε να βγουν να πουν την αλήθεια.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι ο Άντρος Κυπριανού και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ δεν θέλησε να κατονομάσει τον τρίτο.

«Εγώ ένα όπλο έχω, την πένα μου», ανέφερε ο κ. Παράσχος, προσθέτοντας πως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτό το πράγμα στο δικαστήριο και ότι είναι 100% σίγουρος για τον εαυτό του και την αλήθεια του. «Άλλοι πρέπει να απαντήσουν για τις αλήθειες τους», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να αναφέρει εάν μπορεί να τεκμηριώσει τα γραφόμενά του, ο κ. Παράσχος ανέφερε πως ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει, τονίζοντας πως γι’ αυτό το έγραψε σε άρθρο για να ελέγχεται ο ίδιος. «Εμένα μου το έχουν πει, είναι εξ ακοής», ανέφερε ο δημοσιογράφος, απευθύνοντας κάλεσμα σε όσους ήταν παρόντες στο συγκεκριμένο δείπνο να βγουν και να πουν την αλήθεια.

Σε ερώτηση γιατί επέλεξε τώρα να δημοσιεύσει αναφορές του 2018, ο κ. Παράσχος ανέφερε ότι τότε δεν είχε τον τρόμο που έχει τώρα με τα δύο κράτη.

Τέλος, κληθείς να αναφέρει εάν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με κάποιο κόμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όπως φημολογείται, ο κ. Παράσχος απάντησε αρνητικά.

Αναταράξεις στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου: Τι απαντά ο Ανδρέας Παράσχος;

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα