Ανακρούει πρύμναν στη Συρία ο Ερντογάν

29/1/17 | 0 | 0 | 485 εμφανίσεις

Ο Ερντογάν, για πρώτη φορά, λέει ότι μετά την κατάληψη της αλ Μπαμπ (αν φυσικά επιτευχθεί) θα αποσυρθούν οι τουρκικές ένοπλές δυνάμεις από το συριακό έδαφος. «Είναι απαραίτητο να τελειώσουμε τη “δουλειά” εκεί άμεσα και να μην συνεχίσουμε βαθύτερα», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους για την πολεμική επιχείρηση στη Συρία.

Προηγήθηκε η μεταστροφή της Τουρκίας στο πολιτικό σκέλος για την παραμονή του Άσαντ και τώρα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ανακρούει πρύμναν ακόμη και στο επιχειρησιακό σκέλος.

Υπενθυμίζουμε ότι με συνεχείς δηλώσεις οι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν προαναγγείλει την επίθεση των δυνάμεών τους και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην Μάνπιτζ και την Ράκκα. Σχέδια που ματαιώθηκαν –όπως φαίνεται– εξαιτίας της στρατιωτικής αδυναμίας της Τουρκίας και της μη διαμόρφωσης ευνοϊκού για εκείνη γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Ενδεχομένως ο Ερντογάν με αυτήν την ενέργεια προσπαθεί να μετατρέψει σε νίκη μια ήττα της χώρας του, αφού αλλάζει τον αντικειμενικό σκοπό στο …και πέντε! Όλα αυτά γίνονται με φόντο το στήσιμο των καλπών για το δημοψήφισμα.

pontos-news.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (2 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο