Ανακοίνωση του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ για την τουρκική Navtex

2/8/20 | 0 | 0 | 237 εμφανίσεις

Η ιστοσελίδα της ε/φ Al-Masry Al-Youm(1.8.2020) αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, σχετικά με τη Navtex που εξέδωσε πρόσφατα η τουρκική πλευρά για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχολιάζοντας τη Navtex που εξέδωσε το τουρκικό κράτος σχετικά με τη διεξαγωγή από τουρκικό πλοίο σεισμικών ερευνών κατά το διάστημα από τις 21 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ahmed Hafez, εξέφρασε, το Σάββατο, τη διαμαρτυρία της Αιγύπτου διότι το σημείο υπ’ αριθ. (8) που αναφέρεται στη Navtex παρεμβάλλεται την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αιγύπτου.

Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι σύμφωνο με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και παραβιάζει τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου, συνιστά δε παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της στη Μεσόγειο. Τόνισε ακόμα ότι η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει οιαδήποτε αποτελέσματα ή επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν από δραστηριότητες στην περιοχή της αλληλοεπικάλυψης [της navtex με την Αιγυπτιακή ΑΟΖ].

Ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι η Αίγυπτος έχει καταθέσει ειδοποίηση στα Ηνωμένα Έθνη, σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων της στα αποκλειστικά οικονομικά της ύδατα, σύμφωνα με το άρθρο 310 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, στις 11 Ιουλίου 1983. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ στο Facebook

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας