Αναζωπύρωση στην Λιβύη: Η Τρίπολη μετακινεί ισχυρές δυνάμεις για την κατάληψη της Σύρτης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τουρκική φρεγάτα στο λιμάνι Al-Khums

Αναζωπύρωση στη Λιβύη. Μετά την αιφνιδιαστική κατάληψη εχθές της πόλης Ubari από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, ο GNA του καθεστώτος της Τρίπολης μετακινεί ισχυρές δυνάμεις προς την περιοχή της Σύρτης, η οποία ελέγχεται από τον LNA.

Το μεγάλο κομβόι με ενισχύσεις έφτασε στα δυτικά περίχωρα της πόλης και ενώθηκε με τις υπάρχουσες δυνάμεις εκεί.

Εχθές και σε μια αιφνιδιαστική του κίνηση ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατέλαβε την πόλη Ubari στη νότια Λιβύη η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα νότια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας.

Η κατάληψη της πόλης ήρθε μετά τις προειδοποιήσεις του LNA προς παραστρατιωτικές οργανώσεις που βρίσκονταν να απομακρυνθούν, αλλά οι τελευταίες αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα ο στρατηγός Χαλίφα χαφτάρ να δώσει τη διαταγή για την κατάληψή της.

Να σημειωθεί πως το τουρκικό κοινοβούλιο, ενέκρινε την περασμένη Τρίτη την πρόταση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν για ακόμη μια επέκταση της παραμονής των τουρκικών στην Λιβυή κατά 18 μήνες.

Το τουρκικό Ναυτικό συνεχίζει να διατηρεί παρουσία εκεί. Μια ακόμη τουρκική φρεγάτα κλάσης G κατέπλευσε μάλιστα στο λιμάνι του   Al-Khums που βρίσκεται  στη δυτική Λιβύη και ελέγχεται από τις δυνάμεις του τουρκόφιλου Σάρατζ.

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/947372_anazopyrosi-stin-livyi-i-tripoli-metakinei-ishyres-dynameis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα