Αναδρομικά 11 μηνών δίνει στους συνταξιούχους το ΣτΕ

14/7/20 | 0 | 0 | 198 εμφανίσεις

Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν προσφύγει δικαστικά, δεν χάνουν το δικαίωμά τους και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον.

Αναδρομικά 11 μηνών ( Ιούνιος του 2015 μέχρι Μάιο του 2016) δικαιούνται οι συνταξιούχοι με βάση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που δημοσιεύθηκαν  σήμερα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου οι συνταξιούχοι που έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά θα πάρουν αναδρομικά που θα επιδικαστούν για τον καθένα με βάση τις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Εκείνοι που δεν έχουν προσφύγει ακόμα, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων δεν χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

Ομως για το χρονικό διάστημα από το 2013 ως και τον Ιούνιο του 2015 όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές  για  το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις του Δικαστηρίου, επαναλαμβάνει ό,τι είχε ήδη  αποφασίσει το 2015.

Δηλαδή ότι αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να δώσει αναδρομικά για τους έντεκα μήνες και σε εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.”

“Το Βήμα”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/8/20 | (2 σχόλια)
    Το τι συνέβη χθες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σε γενικές γραμμές γνωστό. Δύο φρεγάτες, μία ελληνική και μια τουρκική, συγκρούστηκαν. Το ερώτημα είναι ποιά έπαθε ζημιές. Πληροφορίες απο ελληνικές πηγές περιγράφουν το περιστατικό ως τουρκική πρόκληση στην οποία ελίχθηκε το ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας