Αναβρασμός στην Λιβύη του Φ.Σάρατζ – Οι φόβοι του για τον ΥΠΕΣ και η αναβολή του ταξιδιού στην Άγκυρα

30/8/20 | 0 | 0 | 183 εμφανίσεις

Παρόλο που ο Sarraj δεν κρύβει πλέον τον φόβο του ότι ο αντίπαλός του υπουργός εσωτερικών Μπασάγκα μπορεί να στραφεί εναντίον του με την υποστήριξη των πολιτοφυλακών της Μισράτα υποστηριζόμενος από την Άγκυρα, πιέζει ωστόσο να “γυρίσει” υπέρ του το τελικό αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης. 

Πηγές μέσων ενημέρωσης της Λιβύης αποκάλυψαν ότι ο Σάρατζ αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη.Το γεγονός αυτό συνδέθηκε αναπόφευκτα με τον φόβο του για πραξικόπημα, κάτι που ήταν εμφανές στην τηλεοπτική ομιλία του σχετικά με τις διαδηλώσεις στην Τρίπολη.

«Φοβάμαι ότι κάποιοι θα ξεκινήσουν πολιτικό διάλογο και νέο προεδρικό σχηματισμό για να διαταράξουν το ζήτημα των εκλογών», δήλωσε ο Sarraj, αναφερόμενος σαφώς στον αντίπαλό του Μπασάγκα, ο οποίος ήταν στην Τουρκία εκείνη την περίοδο.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας