Αναβρασμός στην Λιβύη του Φ.Σάρατζ – Οι φόβοι του για τον ΥΠΕΣ και η αναβολή του ταξιδιού στην Άγκυρα

30/8/20 | 0 | 0 | 214 εμφανίσεις

Παρόλο που ο Sarraj δεν κρύβει πλέον τον φόβο του ότι ο αντίπαλός του υπουργός εσωτερικών Μπασάγκα μπορεί να στραφεί εναντίον του με την υποστήριξη των πολιτοφυλακών της Μισράτα υποστηριζόμενος από την Άγκυρα, πιέζει ωστόσο να “γυρίσει” υπέρ του το τελικό αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης. 

Πηγές μέσων ενημέρωσης της Λιβύης αποκάλυψαν ότι ο Σάρατζ αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη.Το γεγονός αυτό συνδέθηκε αναπόφευκτα με τον φόβο του για πραξικόπημα, κάτι που ήταν εμφανές στην τηλεοπτική ομιλία του σχετικά με τις διαδηλώσεις στην Τρίπολη.

«Φοβάμαι ότι κάποιοι θα ξεκινήσουν πολιτικό διάλογο και νέο προεδρικό σχηματισμό για να διαταράξουν το ζήτημα των εκλογών», δήλωσε ο Sarraj, αναφερόμενος σαφώς στον αντίπαλό του Μπασάγκα, ο οποίος ήταν στην Τουρκία εκείνη την περίοδο.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας