Αναβιώνει το Eνιαίο Aμυντικό Δόγμα

9/2/20 | 0 | 0 | 495 εμφανίσεις

Λευκωσία και Αθήνα αθόρυβα αλλά ουσιαστικά ενεργοποιούν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, προς αντιμετώπιση της ολοένα κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σημερινής», οι δύο χώρες βρίσκονται στη διαδικασία εμβάθυνσης και επέκτασης της αμυντικής τους σχέσης, σε όλο το εύρος και το φάσμα, με αμοιβαία βήματα και σε πλήρη συντονισμό.

Όπως επισήμαναν πηγές, το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ατύπως, συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ χαρακτήριζαν την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ως ευρισκόμενη σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο ακόμη και σε σχέση με την περίοδο που το ΕΑΔ είχε εγκαθιδρυθεί ως επίσημη κρατική πολιτική Ελλάδας και Κύπρου.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός στα επιτελεία των δύο χωρών για κοινή αξιολόγηση διαδικασιών εξοπλιστικών προγραμμάτων και ήδη, για το θέμα, διεξάγονται έντονες ζυμώσεις.

Στην παρούσα γεωπολιτική συγκυρία η ενεργοποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού εκδιπλώνεται ως οντότητα και στο πλαίσιο των ευρύτερων αμυντικών συνεργασιών της Κύπρου και της Ελλάδας με σημαντικές χώρες όπως το Ισραήλ, η Γαλλία κ.ά.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/6/21 | (0 σχόλια)
    του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο