Ανίερα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του Σταυρού από την σημαία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Το 2000 σε μια δήλωσή του στο δελτίο του ΑLPHA ο Νικόλαος Σηφουνάκης Υπουργός Αιγαίου είχε ζητήσει την κατάργηση του Σταυρού από την σημαία «διότι μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως η ελληνική,δεν μπορεί να έχει στο κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες»

Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ομοιογενούς κοινωνικής αντίληψης απέναντι στην Σημαία, επιχειρεί να την αποχριστιανοποίηση του κράτους και του ολοκληρωτικού διαχωρισμού του από την Ορθοδοξία χάρις στην οποία διατηρήθηκε ο Ελληνισμός στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Στο «ουδετερόθρησκο» κράτος που προτείνεται να δημιουργηθεί θα εξαλειφθούν πλήρως τα θρησκευτικά σύμβολα. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαφανίσει και τις  εικόνες από όλους τους δημόσιους χώρους.

Στην πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αναφορά σε ζήτημα αλλαγής σημαίας, αν και επισημαίνεται ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη.

Επικρατούσα θρησκεία παραμένει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά στην ερμηνευτική δήλωση προστίθεται ότι ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας.

Υπάρχει αναφορά επίσης στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές.

Η διατύπωση της θρησκευτικής ουδετερότητας αφήνει ανοιχτό το έδαφος επίσης για ενδεχόμενη κατάργηση του Σταυρού και των εικονισμάτων από σχολεία, δικαστήρια κλπ. ως θρησκευτικών συμβόλων, αν και δεν έχει διευκρινιστεί τι θα ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι όμως σαφέστατη η πρόθεση.

Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει και η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» ενώ διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο κατάργησης του σταυρού στη σημαία αλλά και της κατάργησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, παρά την πρόθεση διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, με τη πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος αλλά στην Ελλάδα όλα ξεκινούν από μία… διάψευση που στην συνέχεια γίνεται επιβεβαίωση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά υποστηρίζει την αθεΐα και ενοχλείται ιδιαίτερα από την Πίστη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού καθώς αποτελεί εμπόδιο, πρώτον στην ιδεοληψία του και δεύτερον στο να αποκομίζει ψήφους.

Όσο περισσότεροι άθρησκοι-άθεοι-αγνωστικιστές τόσο πιο πιθανό να εκπέσουν στην σφαίρα επιρροής του υποτιθέμενου «προοδευτικού» χώρου και άρα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ή κάτι παρόμοιο.

Οι σχεδιασμοί κατά της Ορθοδοξίας κατά την δήλωση του Ν.Σηφουνάκη το 2000 είναι σαφές ότι ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν και έχουν σχεδιαστεί από ξένα κέντρα εξουσίας.

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα