Αποδεσμεύεται το δεξαμενόπλοιο ρωσικών συμφερόντων το οποίο είχαν «μπλοκάρει» οι Λιμενικές Αρχές στην Κάρυστο, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι το δεξαμενόπλοιο ανήκει σε Ρωσική τράπεζα, η οποία είναι στον κατάλογο των κυρώσεων που επέβαλλε η ΕΕ λόγω της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε άλλη Ρωσική Εταιρία, ως πλοιοκτήτρια του δεξαμενόπλοιου, με τον ισχυρισμό ότι, η προηγούμενη πλοιοκτήτρια, που ήταν η Τράπεζα, της μεταβίβασε τις μετοχές της.

Η νέα πλοιοκτήτρια ζήτησε την αποδέσμευση του πλοίου επικαλούμενη ότι, σε αντίθεση με την τράπεζα, δεν είναι στον κατάλογο των κυρώσεων.

Η υπόθεση πήρε δημοσιότητα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Όπως ανέφερε στο twitter η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα «ελέγχει τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ για τη δέσμευση του πετρελαιοφόρου Pegas στην περιοχή της Εύβοιας με 19 ναυτικούς στο πλοίο» προσθέτοντας ότι «είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα».

https://www.militaire.gr/anekroyse-prymnan-i-ellada-akyro-sti-desmeysi-toy-rosikoy-dexamenoploioy-pegas/