Αμφίρροπη η εκλογική μάχη στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη 

Έντεκα μόλις ημέρες πριν από τις τουρκικές προεδρικές εκλογές το εκλογικό τοπίο εμφανίζεται πιο ρευστό από ποτέ. Δεν αποκλείεται επικράτηση του Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο γύρο.

Μετά την παρουσίαση που έκανε με στολή «top gun», μπαίνοντας ο ίδιος στο πιλοτήριο του πέμπτης γενιάς τουρκικού μαχητικού, υποσχόμενος ότι θα είναι έτοιμο εντός λίγων ετών, εξήγγειλε την ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου ικανό να παρέχει 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Ρευστό πολιτικό τοπίο

Οι Κούρδοι έχουν το «κλειδί» για την τύχη του Ερντογάν

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν στις ομιλίες του κατηγορεί την αντιπολίτευσηότι αντιτάσσεται στα εθνικά σχέδια ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, οι δημοσκοπήσεις που διαδέχονται η μια την άλλη δείχνουν πόσο ρευστό είναι το τοπίο, έντεκα μόλις μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ΠΙΑΡ φέρνει τον Κιλιτσντάρογλου πολύ κοντά στη νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό πάνω από 49%. Επίσης, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Ιντζέ να κυμαίνεται κοντά στο 4% καθιστώντας τον ρυθμιστή, αυτή τη φορά ο ίδιος να φτάνει μόλις στο 1,5.%. Στην ίδια δημοσκόπηση ο Ερντογάν φέρεται να πλησιάζει το 48%.

Άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ερντογάν να προηγείται, αλλά να μην φτάνει και αυτός το πολυπόθητο 50% στον πρώτο γύρο.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, με τόσο αμφίρροπη κατάσταση, κάθε λαγός που μπορεί να βγει τελευταία στιγμή από το καπέλο του Ερντογάν ή του Κιλιτσντάρογλου δύναται να ορίσει το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση αποφασιστική για την ανάγκη δεύτερου γύρου θα είναι κάθε ψήφος που θα πάει στον Ιντζέ.

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα