Αμυντική συμφωνία της Ρώμης με την κυβέρνηση Σάρατζ της Τρίπολης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
epa08557388 Fighters loyal to the UN-recognised Libyan Government of National Accord (GNA) at the area of Abu Qurain, half-way between the Tripoli and Libya’s second city Benghazi, Libya, 20 July 2020, to secure it against forces loyal to Khalifa Haftar. EPA/STR

Μαχητές που στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ EPA/STR μέσω ΚΥΠΕ

Συμφωνία για συνεργασία στον αμυντικό τομέα υπεγράφη στη Ρώμη, στην έδρα του Γενικού Επιτελείου του ιταλικού στρατού.

Τη συνεργασία επισημοποίησαν με την υπογραφή τους ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι και ο Σαλαχουντίν Αλ Ναμρούς. επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

«Αυτή μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη συνεδρίαση της κοινής ίταλο -λιβυκής επιτροπής, η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τον διάλογό μας και να αποφασίσουμε -από κοινού- τις προτεραιότητες και τον τρόπο με τον οποίο η Ιταλία θα στηρίξει την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης», δήλωσε ο Γκουερίνι.

Η συμφωνία προβλέπει παροχή στήριξης, από μέρους της κυβέρνησης της Ρώμης, στον υγειονομικό τομέα και ιδίως στους στρατιωτικούς γιατρούς, την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της κυβέρνησης του Αλ Σάρατζ και την εκκαθάριση ναρκοθετημένων περιοχών.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, με αναφορά πάντα στη Λιβύη, μιλώντας σε διπλωματικό φόρουμ, δεν έκρυψε την ανησυχία του «για τη δραστηριότητα επιρροής η οποία αναπτύσσεται από τρίτες χώρες».

«Τόσο εκείνοι που στήριξαν την κυβέρνηση της Βεγγάζης, όσο και εμείς, που προσφέραμε στήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, πρέπει να στοιχηματίσουμε στην επικράτηση της πολιτικής λύσης» πρόσθεσε, τέλος, η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Μαρίνα Σερένι.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης

Ρώμη, Ιταλία

Αμυντική συμφωνία της Ρώμης με την κυβέρνηση Σάρατζ της Τρίπολης – Θα εκπαιδεύουν και τζιχαντιστές οι Ιταλοί;

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα