Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια

11/5/17 | 0 | 0 | 565 εμφανίσεις

 

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία, Κάιλ Σκοτ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι λέει ο Γουίλιαμ Γουόκερ (William Wolker), αλλά αυτό γνωρίζει είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υποστηρίζει τη «Μεγάλη Αλβανία», ούτε αλλαγή των συνόρων.

«Ο κ. Γουόκερ είναι ένας ιδιώτης και μπορεί να πει ότι θέλει. Δεν ξέρω τι ακριβώς ειπώθηκε, εκτός από αυτά που έχω ακούσει στα σχόλια των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο Κάιλ Σκοτ στους δημοσιογράφους στο Βελιγράδι, σχολιάζοντας  τις δηλώσεις του Γουόκερ –πρώην επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Κόσοβο,  σχετικά με ένα υποτιθέμενο σχέδιο για την ενοποίηση όλων των Αλβανών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υποστηρίζει την αλλαγή των συνόρων, δεν υποστηρίζει τη «Μεγάλη Αλβανία», ούτε τη «Μεγάλη Σερβία». Ζητά τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών της περιοχής», δήλωσε ο Σκοτ, σύμφωνα με τη σερβική Ραδιο-Τηλεόραση.

(rts.rs)

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (6 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας