Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: «Αυτές δεν είναι δηλώσεις συμμάχου»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Μίλησε για ΛΟΑΤ, S-400, Κούρδους Συρίας

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ (David Satterfield), αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού που κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, όπως γράφει τουρκική εφημερίδα.

Ο Σάτερφιλντ χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σοϊλού ως ‘αβάσιμες’: «Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι υπεύθυνες δηλώσεις συμμάχου και στρατηγικού εταίρου και λυπούμαστε».

Για την κοινότητα ΛΟΑΤ

Ο Αμερικανός πρέσβης αντέδρασε επίσης στις δηλώσεις κατά της κοινότητας ΛΟΑΤ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

«Αυτές οι δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην κατανόηση, στην υποστήριξη και την αποδοχή όσων διαφέρουν από την πλειοψηφία, από όποιον κι αν γίνονται αυτές οι δηλώσεις», είπε ο Αμερικανός πρέσβης  και συνέχισε:

«Τα μέλη της κοινότητας LGBTQI έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν στην ευτυχία και την ειρήνη. Και δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο να μιλάει (κανείς) με ρητορική μίσους. Ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε στην Τουρκία, ούτε σε οποιοδήποτε μέρος. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερο για την Τουρκία, (είναι) ένα παγκόσμιο ζήτημα».

Η κρίση για τους S-400

Ο Σάτερφιλντ  αναφέρθηκε, επίσης,  στην κρίση με τους S-400.

«Η αγορά του S-400 από την Τουρκία εξανάγκασε την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων λόγω του νόμου CAATSA»,  είπε.

«Οι κυρώσεις ήταν νομική απαίτηση. Θα ήθελα να σημειώσω ότι το S-400 σαφώς αφορά την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Αυτή είναι απλώς η εφαρμογή του νόμου των ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα S-400 μπορεί να επιλυθεί. Ωστόσο, αν και δεν μπορεί να επιλυθεί, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη συνεργασία σε όλους τους άλλους τομείς που δεν επηρεάζονται από κυρώσεις.

Καμία αλλαγή με τους Κούρδους στη Συρία

Δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων στη Συρία (YPG):

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ενάντια στην απειλή του ISIS στη βόρεια Συρία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το SDF σε αυτόν τον αγώνα στη βορειοανατολική Συρία», είπε.

Sözcü

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα