Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: «Αυτές δεν είναι δηλώσεις συμμάχου»

6/2/21 | 0 | 0 | 294 εμφανίσεις

 

Μίλησε για ΛΟΑΤ, S-400, Κούρδους Συρίας

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ (David Satterfield), αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού που κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, όπως γράφει τουρκική εφημερίδα.

Ο Σάτερφιλντ χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σοϊλού ως ‘αβάσιμες’: «Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι υπεύθυνες δηλώσεις συμμάχου και στρατηγικού εταίρου και λυπούμαστε».

Για την κοινότητα ΛΟΑΤ

Ο Αμερικανός πρέσβης αντέδρασε επίσης στις δηλώσεις κατά της κοινότητας ΛΟΑΤ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

«Αυτές οι δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην κατανόηση, στην υποστήριξη και την αποδοχή όσων διαφέρουν από την πλειοψηφία, από όποιον κι αν γίνονται αυτές οι δηλώσεις», είπε ο Αμερικανός πρέσβης  και συνέχισε:

«Τα μέλη της κοινότητας LGBTQI έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν στην ευτυχία και την ειρήνη. Και δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο να μιλάει (κανείς) με ρητορική μίσους. Ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε στην Τουρκία, ούτε σε οποιοδήποτε μέρος. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερο για την Τουρκία, (είναι) ένα παγκόσμιο ζήτημα».

Η κρίση για τους S-400

Ο Σάτερφιλντ  αναφέρθηκε, επίσης,  στην κρίση με τους S-400.

«Η αγορά του S-400 από την Τουρκία εξανάγκασε την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων λόγω του νόμου CAATSA»,  είπε.

«Οι κυρώσεις ήταν νομική απαίτηση. Θα ήθελα να σημειώσω ότι το S-400 σαφώς αφορά την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Αυτή είναι απλώς η εφαρμογή του νόμου των ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα S-400 μπορεί να επιλυθεί. Ωστόσο, αν και δεν μπορεί να επιλυθεί, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη συνεργασία σε όλους τους άλλους τομείς που δεν επηρεάζονται από κυρώσεις.

Καμία αλλαγή με τους Κούρδους στη Συρία

Δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων στη Συρία (YPG):

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ενάντια στην απειλή του ISIS στη βόρεια Συρία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το SDF σε αυτόν τον αγώνα στη βορειοανατολική Συρία», είπε.

Sözcü

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό. Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και ...

Ροή Ειδήσεων

    Μετά από δικαστική διαμάχη ετών Βερολίνο και ενεργειακοί κολοσσοί συμφώνησαν σε αποζημίωση 2,4 δις ευρώ για την ταχύτερη έξοδο από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας.      Λίγες μέρες πριν τη δέκατη επέτειο από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας στις 11 ...

    Μια αποτυχία στο Κυπριακό και ενδεχόμενη αναζωπύρωση της έντασης στο Αιγαίο θα οδηγούσαν πιθανότατα στην επιδείνωση των σχέσεων ΕΕ-Άγκυρας. Μια τέτοια εξέλιξη θέλει να αποτρέψει η καγκελάριος.      Την Παρασκευή το απόγευμα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον τούρκο ...

    Ο νέος στόχος που θέτει το Πεκίνο είναι το 56% της χώρας να καλύπτεται με δίκτυα πέμπτης γενιάς, δρομολογώντας παράλληλα την αύξηση των κονδυλίων που προορίζονται για έρευνα και ανάπτυξη κατά 7%. Επιπλέον, στρέφει το ενδιαφέρον του σε ...

    Φωτ. ΓΕΕΘΑ Η φρεγάτα «Κανάρης» συμμετείχε στην επιχείριση «Clemenceau 21» στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο. Όπως ανακοινώθηκε, η φρεγάτα ενσωματώθηκε ως πλήρες οργανικό μέλος στην γαλλική ναυτική δύναμη TF-473 με πλοίο διοικήσεως το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Στην επιχείρηση «Clemenceau 21» ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας