Αμερικανός εμπειρογνώμονας: Η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα F-16 στη Λιβύη

5/1/20 | 0 | 0 | 421 εμφανίσεις

 

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μάικλ Πεκ, ανέφερε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Λιβύη, εξαιτίας της έλλειψης και της απομάκρυνσης πολλών πιλότων μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος το 2016, γράφει η λιβυκή «Libya Akhbar».

Ο Πεκ, ειδικός στις αμυντικές υποθέσεις αναφέρει στο άρθρο του που έχει τίτλο «Πώς μια χώρα κατέστρεψε τη δική της αεροπορία» που δημοσιεύεται από το περιοδικό «Νάσιοναλ Ίντερεστ» που ειδικεύεται στις αμυντικές υποθέσεις, αναφέρει ότι με τη φυλάκιση και την απόλυση πιλότων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δεν είχε μόνο υλικές απώλειες, αλλά σπατάλησε πολύ μεγάλους πόρους του τουρκικού στρατού.

Το άρθρο σημειώνει ότι οι τουρκική πολεμική αεροπορία έχασε περισσότερους από 300 πιλότους μαχητικών αεροσκαφών για πολιτικούς λόγους, ένα γεγονός που έκανε την ηγεσία να αρχίσει να αναζητά νέους πιλότους για να καλύψει το έλλειμμα.

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης και δεν έστειλαν εκπαιδευτές για την κατάρτιση νέων πιλότων.

Ο Μάικλ Πεκ αποκάλυψε ότι η Τουρκία άρχισε να εκπαιδεύει η ίδια πιλότους αλλά αυτό δεν κατάφερε να καλύψει την έλλειψη και για αυτό αποφάσισε να ανακαλέσει απόστρατους πιλότους, απειλώντας τους ότι θα ανακαλέσει τις άδειες τους στην πολιτική αεροπορία που ήδη εργάζονταν.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Τουρκία, όσον αφορά τη Λιβύη, θα καταφύγει στη λύση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων με Τούρκους χειριστές.

libyaakhbar.com

Α.Β.: Το άρθρο επικαλείται το δημοσίευμα του National Interest

The Hellenic Information Team

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/5/20 | (1 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Χθές, στην εκπομπή "Anixnefseis web tv" για τον Έβρο ο Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς και τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Ηλίας Λεοντάρης είπε κάτι που με προβλημάτισε. "Αυτούς που χθες χειροκροτούσαμε για την αποτελεσματικότητά τους στον Έβρο, σήμερα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο