Αμερικανός βουλευτής ζήτησε διάλυση της πΓΔΜ και μοίρασμα των εδαφών!

8/2/17 | 0 | 0 | 531 εμφανίσεις
  • Ο Ντάνα Ροχραμπάχερ εκλέγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από το 2013, και είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (φωτ.: EPA / Shuji Kajiyama)

Δηλώσεις σοκ έκανε ρεπουμπλικάνος βουλευτής των ΗΠΑ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας Vizion Plus. Ο λόγος για τον Ντάνα Ροχραμπάχερ (Dana Rohrabacher), ο οποίος υποστήριξε ότι η πΓΔΜ δεν είναι καν κράτος, και ζήτησε τη διάλυσή της.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι η αποκαλούμενη «Μακεδονία» ήταν ένα λάθος εγχείρημα από την αρχή, και πρότεινε αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια.

Στη συνέντευξή του ο Ντάνα Ροχραμπάχερ εξήγησε ότι η διάσπαση στο εσωτερικό της πΓΔΜ είναι τέτοια που η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει. Έτσι, είπε ότι οι αλβανόφωνοι θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να ενωθούν με τη Βουλγαρία, ή όποια άλλη χώρα με την οποία νομίζουν ότι έχουν συγγένεια.

Όταν ο βουλευτής, ο οποίος εκλέγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2013, ρωτήθηκε αν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπέρ του διαμελισμού της πΓΔΜ απάντησε ότι «έχει επιρροή στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων».

«Θα έχουμε ακροάσεις τις επόμενες ημέρες», ανέφερε με νόημα, και πρόσθεσε ότι μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος των Βαλκανίων.

pontos-news.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας