Οι Ουκρανοί είχαν χτυπήσει με Τοtchka και το Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου σκοτώνοντας 30 αμάχους

Χάρτη που απεικονίζει από που εκτοξεύτηκε ο ουκρανικός πύραυλος Tochka που προκάλεσε το μακελειό στο Κραματόρσκ, δημοσίευσε ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής και πρώην επικεφαλής στην υπηρεσία πληροφοριών των Πεζοναυτών, Σκοτ Ρίττερ.

Ο Αμερικανός αναλυτής πραγματοποιεί τους υπολογισμούς του με βάση το αζιμούθιο που προκύπτει από τα συντρίμμια του πυραύλου.

Υπολογίζει ακόμα και διαφορετικές τροχιές λόγω στατιστικού λάθους και προκύπτει ότι η εκτόξευση έγινε από 100% υπό ουκρανικό έλεγχο περιοχή.

Στον συγκεκριμένο μάλιστα το Twitter είχε μπλοκάρει τον λογαριασμό αλλά τον επανέφερε μετά από τις διαμαρτυρίες χιλιάδων χρηστών που τον ακολουθούν και θέλουν να διαβάζουν τις αναλύσεις του και ας μην είναι σύμφωνες με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης

Οι πύραυλοι Tochka χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες είναι και ο μεγαλύτερος χρήστης τους καθώς η Ρωσία έχει αποσύρει τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα και τα έχει αντικαταστήσει με πυραύλους Iskander.

 

 

 

Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί είχαν χτυπήσει αμάχους στο Ντονέτσκ με πύραυλο Τochka και στις 14 Μαρτίου όταν σκοτώθηκαν 30 άμαχοι.

Ήταν ένα έγκλημα πολέμου, το οποίο η Δύση υποβάθμισε δια της γνωστής μεθόδου της «σιωπής» ή της «χαμηλόφωνης και μικρής διάρκειας συζήτησης» για να μην εντυπωθεί στον εγκέφαλο των πολιτών των δυτικών κοινωνιών.

 

www.pronews.gr/amyna-asfaleia/amerikanos-analytis-o-pyraylos-pou-prokalese-to-makeleio-sto-kamatorsk-ektokseytike-apo-oukraniki-perioxi/?utm_source=ocm&utm_medium=storyteller